Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Χ. Καλογήρου: Αποχωρεί Από Τα Νησιά Του Αιγαίου Η Ύπατη Αρμοστεία Του ΟΗΕ

«Δεν έχουμε ενημέρωση από την κυβέρνηση για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας»
Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου μίλησε στον Bήμα fm και στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου.....

Για την κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό στα νησιά και την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας
«Εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση 2ου βαθμού. Έχουμε βεβαίως άλλη μια φορά δηλώσει στην κυβέρνηση ότι είμαστε στη διάθεσή τους, σε οτιδήποτε χρειαστεί. Προς το παρόν, το μόνο το οποίο μας ζητήθηκε, είναι από το Λιμεναρχείο, να συνδράμουμε, ώστε να κάνουμε σύμβαση με τα λεωφορεία, για την μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων, από τα σημεία εισόδου μέχρι τα σημεία καταγραφής και ταυτοποίησης, διότι η Ύπατη Αρμοστεία, αναχωρεί και επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα για την μεταφορά τους. Μέχρι τώρα, τα λεωφορεία, τα πλήρωνε η Ύπατη Αρμοστεία. Αυτή είναι η μόνη συνδρομή, η οποία μας έχει ζητηθεί.»
«Προς το παρόν, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για Ευρωπαίους, οι οποίοι να έχουν έρθει. Η ενημέρωση είναι για έξι Τούρκους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Μετανάστευσης της Τουρκίας, που έχουν φτάσει στη Χίο και στη σημερινή ημέρα έρχονται και στα άλλα νησιά, και στη Λέσβο και στη Σάμο.»
«Βεβαίως (συνομιλούμε με την κυβέρνηση), σε ό,τι χρειάζεται η κυβέρνηση, μας το ζητάει και αναλόγως ανταποκρινόμαστε όσο μπορούμε, θεωρώντας ότι αυτό είναι ένα θέμα εθνικό, ένα θέμα στο οποίο όλοι θα πρέπει να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι ένα ζήτημα στο οποίο χρειάζεται κοινή δράση και αυτό ακριβώς κάνουμε.»
Πηγή: ΒΗΜΑ FM 99.5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου