Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σε Αναμονή… Για Το Νέο Καθεστώς Στη ΒΙΑΛ

Η μεταβατική φάση στην οποία βρισκόμαστε, μετά τη συμφωνία Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, απαιτεί ψύχραιμη αντιμετώπιση και κυρίως γνώση των νέων δεδομένων, επισημαίνει σε δηλώσεις του στην “Α” ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς......

Ο Δήμαρχος το πρωί, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Γιώργο Καραμανή, το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ζώα και τον Πάρεδρο του Χαλκειούς κο Φουτράκη επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου στην π. ΒΙΑΛ, το οποίο λειτουργεί πλέον ως Κέντρο Κράτησης, φιλοξενώντας 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες, με στόχο -όπως είπε- να εξετάσουν αν οι συνθήκες είναι ασφαλείς.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο, παραμένουν στο Κέντρο οι ανθρωπιστικές οργανώσεις οι οποίες εξακολουθούν να ρυθμίζουν θέματα καθαριότητας και υγειονομικής περίθαλψης, περιμένοντας όλοι όσοι μέχρι τώρα έχουν εμπλακεί στη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού τοπικά, έγγραφες αναφορές για το τι μέλλει γενέσθαι.
“Είμαστε σε αναμονή διευκρινίσεων από την Κυβέρνηση”, τόνισε ο Δήμαρχος, ο οποίος όταν κλήθηκε να σχολιάσει το κείμενο - προτροπή της “Χιακής Συμπολιτείας” που αναφέρει ότι καταπατήθηκαν οι όροι συμφωνίας παραχώρησης της ΒΙΑΛ και ο Δήμος δεν πρέπει να συναινέσει στη χρήση του χώρου ως Κέντρο Κράτησης, απάντησε: “Η πραγματικότητα σήμερα είναι διαφορετική. Είναι εξαιρετικά έκτακτη κατάσταση που αλλάζει από μέρα σε μέρα και για να πάρουμε αποφάσεις πρέπει να έχουμε τα δεδομένα στα χέρια μας. Όταν λάβουμε διευκρινίσεις από το Υπουργείο θα κληθεί το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση”.
Αναμονή τηρεί η Δημοτική Αρχή και για τον καταυλισμό στη Σούδα, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται, αφού οι εισερχόμενοι πρόσφυγες - μετανάστες τελούν υπό κράτηση.


Πηγή: www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου