Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Μάχη Με Το Χρόνο, Τους Χείμαρρους Και Τα Κουνούπια!

ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Ο ήπιος χειμώνας και η αναμενόμενη επιδρομή κουνουπιών  υποχρεώνει τις υπηρεσίες να καθαρίσουν πιο νωρίς φέτος τους χείμαρρους. Η υπεύθυνη του Τομέα Υγείας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Πόπη Γώμου  Πρωτογεράκη δηλώνει στον «π» ότι έχει συστήσει στις υπηρεσίες να λάβουν τα μέτρα τους γιατί η κατάσταση διαγράφεται αρκετά δύσκολη......

Οι  αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Ματθαίος Φαφαλιός για τη βόρεια Χίο και Ανδρέας Βεργίτσης  για την κεντρική και νότια προωθούν τις επεμβάσεις και ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να καλύψουν τις ανάγκες σε όλες τις περιοχές.
Βόρεια Χίος
Στις δημοτικές ενότητες Αμανής και Καρδαμύλων οι χείμαρροι έχουν καθαριστεί με εργολαβίες  από τον περασμένο Δεκέμβριο και οι καθαρισμοί του 2016 θα αρχίσουν το Οκτώβριο με τις νέες πιστώσεις και τον προγραμματισμό που θα εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο.
Όμως ο Μ. Φαφαλιός  δηλώνει δυσαρεστημένος με την κατάσταση στον χείμμαρο Γλυφό στη Λαγκάδα.
«Τον καθαρίσαμε και τώρα στον κάμπο είναι πάλι γεμάτος με κλαδιά από τα κλαδέματα των χωραφιών. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, είμαι διατεθειμένος να φτάσω μέχρι και σε καταγγελία στον Εισαγγελέα, αν χρειαστεί», δηλώνει.
Δύσκολη θα είναι ακόμη η σεζόν και στον υγροβιότοπο της Λήμνου στα Καρδάμυλα, όπου δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση, επειδή είναι  προστατευόμενη περιοχή.
Κεντρική - Νότια Χίος
Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βεργίτσης ελπίζει ότι φέτος  οι καθαρισμοί  της Κεντρικής και νότιας Χίου θα αρχίσουν νωρίτερα, πιθανότατα τέλη Απριλίου αρχές Ιουνίου με μικτό σχεδιασμό αυτεπιστασιών και εργολαβιών.
Ήδη «τρέχει» η κατάρτιση τριών μελετών, για να προχωρήσουν οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί. Αρκετές παρεμβάσεις θα γίνουν και με αυτεπιστασία της Τεχνικής Υπηρεσίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάρτιση των μελετών για το Βροντάδο (Ομηρούπολη), την πόλη της Χίου και τις δημοτικές ενότητες Καμποχώρων, Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου