Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

- 30% από την Blue Star στα εισιτήρια όσων θα κάνουν διακοπές σε Χίο, Λέσβο, Λέρο και Κω

H πρωτοβουλία της Blue Star για παροχή ειδικών προσφορών σε όλους όσοι επισκεφθούν τέσσερα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα τη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο και τη Κω, τα οποία επλήγησαν ιδιαίτερα από το προσφυγικό πρόβλημα κατά την περσινή χρονιά, ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου από τον  διευθύνων σύμβουλο της Attica Group, μητρικής της Blue Star Ferries, Σπύρο Πασχάλη, ο οποίος επιβεβαίωσε και την αρνητική τροπή στην επιβατική κίνηση το τελευταίο διάστημα......

Η επιβατική κίνηση δεν πηγαίνει πολύ καλά σε όλο το Αιγαίο, ενώ ειδικά στα τέσσερα αυτά νησιά το πρόβλημα είναι πιο έντονο και γι αυτό η Blue Star Ferries σε μία προσπάθεια να συμβάλει στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος προσφέρει έκπτωση 30% σε όλους τους επιβάτες και τα Ι.Χ. τους που θα επιλέξουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Λέρο και την Κω, είπε ο κ. Πασχάλης. Ως προϋπόθεση για να δοθεί από την εταιρεία στους ενδιαφερόμενους η συγκεκριμένη παροχή, η οποία αφορά όλες τις κατηγορίες επιβατικών εισιτηρίων, Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, είναι η προσκόμιση στα συνεργαζόμενα τουριστικά πρακτορεία αποδεικτικού διανυκτερεύσεως σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα στα εν λόγω νησιά.
«Κάνουμε μια σημαντική δράση, προκειμένου να βοηθήσουμε τις τοπικές οικονομίες και τον τουρισμό των νησιών αυτών, που επλήγησαν όλη την περσινή χρονιά από το προσφυγικό ρεύμα» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, Σπύρος Πασχάλης, υπογραμμίζοντας ότι η προσφορά, η οποία ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο, δεν αφορά μόνο τους Έλληνες τουρίστες, αλλά και τους ξένους.
«Ελπίζουμε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα έχει αποδοχή και θα προσπαθήσουμε να το προβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, κάτι που ελπίζουμε να κάνουν και οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες στα νησιά αυτά» πρόσθεσε.
Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών και συγκεκριμένα ο δήμαρχος της Χίου, Μανώλης Βουρνούς, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Δόμησης Λέσβου, Ευστράτιος Τζίμης, ο δήμαρχος της Λέρου, Μιχαήλ Κόλιας, και ο αντιδήμαρχος της Κω, Ηλίας Σηφάκης, υποστήριξαν ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας της εταιρείας δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες να επισκεφθούν με μειωμένο κόστος τέσσερα πανέμορφα και ενδιαφέροντα νησιά. Τόνισαν ότι αυτή η παροχή έρχεται να δώσει κάτι επιπλέον που χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση της τουριστικής κίνησης που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, ενώ ξεκαθάρισαν ότι οι επισκέπτες των νησιών δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με τους πρόσφυγες, καθώς οι υποδομές φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί λειτουργούν πλήρως.
Ειδικότερα ο Μανώλης Βουρνούς έβαλε τα ζητήματα που άπτονται της νησιωτικότητας, επισήμανε ότι έρχεται μια ιδιωτική εταιρεία να κάνει αυτό που πρώτιστα θα έπρεπε να κάνει το κράτος για τη στήριξή τους, ενώ έθεσε και το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και της αναγκαιότητας για τη διατήρησή τους.
Μειωμένη ακτοπλοϊκή κίνηση
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ανησυχητική τροπή έχει πάρει η ακτοπλοϊκή επιβατική κίνηση, καθώς ο Ιούνιος δείχνει μία πτώση σε σχέση με πέρυσι πάνω από 10%, ενώ εξαιρουμένων των προσφύγων η πτώση είναι περίπου 4,5% σε όλες τις γραμμές από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου.
Τα στοιχεία αυτά προβληματίζουν τους ακτοπλόους που περιμένουν να δουν πώς θα πάνε οι επόμενοι δύο μήνες (Ιούλιος και Αύγουστος), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα «τσιμπάει» ελαφρώς και το πετρέλαιο και συνεπακόλουθα και τα ναυτιλιακά καύσιμα, άρα και το κόστος λειτουργίας.
Η ακτοπλοΐα έρχεται από μία πολύ καλή χρονιά πέρυσι, καθώς εκτός της αυξημένης κίνησης σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, τα έσοδα της ωθήθηκαν και από τις προσφυγικές ροές. Οπως εξηγούν παράγοντες του κλάδου πέρυσι μέχρι και τον Ιούνιο η κίνηση ήταν σε καλύτερα επίπεδα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, εξαιρουμένων των προσφύγων, στη συνέχεια λόγω του «σοκ» των capital controls η κίνηση τον Ιούλιο κατέρρευσε, αλλά τον Αύγουστο επανέκαμψε. Φέτος το πρώτο πεντάμηνο συνολικά η κίνηση κινήθηκε ελαφρώς ανοδικά (+1,5%) σε σύγκριση με πέρυσι την ίδια περίοδο και ενώ αναμενόταν ανοδική κίνηση τον Ιούνιο, τελικά οι προσδοκίες δεν ευοδώθηκαν.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου