Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

1,2 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών των ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών

Μία σημαντική απόφαση που αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις υποδομές της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου και ΑΕΝ πλοιάρχων Οινουσσών έλαβε με απόφασή της η Χριστιάνα Καλογήρου, υπογράφοντα πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου......


Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση των αρμόδιων φορέων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και του Υπουργείου Παιδείας για τη βελτίωση των υποδομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και την προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Η αρμόδιοι φορείς καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 12 Νοεμβρίου 2016.

«Με την ενεργοποίηση της παρούσας πρόσκλησης μέσα από το Περιφερειακό  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  “Βόρειο Αιγαίο” αξιοποιούμε τους συγχρηματοδοτούμενους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αναβαθμίσουμε τις υποδομές Ναυτικής Εκπαίδευσης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ενίσχυσης των σχολών της Χίου και των Οινουσσών για να παρέχουν υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου υπηρεσίες στους μαθητές και μελλοντικούς ναυτικούς της χώρας μας», ανέφερε σε δήλωσή της η Χρ. Καλογήρου. 

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου