Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Καταφέραμε τελικά να καούμε ζωντανοί

Τέσσερεις τραυματίες από εγκαύματα, οι δύο σοβαρά, στη φωτιά της Σιδηρούντας
Καταφέραμε τελικά να καούμε ζωντανοί. Τέσσερεις τραυματίες από εγκαύματα, οι δύο σοβαρά, είναι κατ' αρχήν ο απολογισμός της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 11.45 μ.μ. στην περιοχή της Κατάβασης και γρήγορα, λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων, επεκτάθηκε προς τα Νότια, περνώντας μέσα από τον οικισμό της Σιδηρούντας......
Εκεί, στην προσπάθειά της να διαφύγει 64χρονη υπέστη εγκαύματα στο 72% του σώματός της και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και από εκεί στην Αθήνα μέσω ΕΚΑΒ, ενώ στο 20% του σώματός της υπέστη εγκαύματα η κόρη της. Εκτός κινδύνου, με εγκαύματα στο χέρι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χίου και ο γιος της, αλλά και άλλη μία γυναίκα.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού, καθοριστική στη διάσωση της 64χρονης ήταν η συμβολή δύο μελών της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων της Χίου που βρέθηκαν κοντά της την ώρα που είχε πέσει κάτω και την είχε κυκλώσει η φωτιά, προσπαθώντας να εγκαταλείψει το χωριό. Οι κάτοικοι πάντως πέρασαν δύσκολες ώρες αφού δημιουργήθηκε μία αποπνικτική κατάσταση και χρειαζόταν κανείς για να την αντιμετωπίσει να παραμείνει στο σπίτι -σημειωτέον τα περισσότερα είναι πέτρινα- με κλειστά τα παράθυρα.
Η πυρκαγιά επεκτάθηκε νότια της Σιδηρούντας με δύο μέτωπα ένα προς Μετόχι και ένα προς τη θάλασσα και αναμένεται εκτός απροόπτου να ελεχθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τις εθελοντικές ομάδες, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που ήρθαν στο νησί, ενώ την κατάσβεση συνδράμουν σκαπτικά μηχανήματα του Στρατού. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία ένα αυτοκίνητο έξω από τη Σιδηρούντα κάηκε ολοσχερώς, ενώ άλλο ένα υπέστη σοβαρές ζημιές.








Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου