Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Οι ράμπες από τη θάλασσα φεύγουν, τα αμαξίδια έρχονται

ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΩΝ Α.με.Α. ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΛΕΤΑ Η ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Έναν διαφορετικό τρόπο πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα προωθεί εδώ και λίγες ημέρες η Μονομετοχική Εταιρία του Δήμου, που προτίθεται να προμηθευτεί ειδικά αναπηρικά αμαξίδια με τα οποία τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα απολαμβάνουν ισότιμα το μπάνιο με όλους τους υπόλοιπους λουόμενους.......


Τέρμα οι ράμπες μέσα στη θάλασσα

Η μέχρι σήμερα εμπειρία, σύμφωνα με τα στελέχη της Μονομετοχικής απέδειξε ότι η πρόσβαση με ράμπες βυθιζόμενες στη θάλασσα αποτελεί μία μη αποδεκτή πρακτική από όλες τις απόψεις, αφού και λειτουργικά και οικονομικά δεν συμφέρει κανέναν.

«Αναζητήσαμε τη νομοθεσία και είδαμε ότι πουθενά δεν περιγράφεται αυτός ο τρόπος. Πέρα από αυτό οι ράμπες στη θάλασσα συχνά μετακινούνται λόγω των κυμάτων και ακόμη συχνότερα καταστρέφονται με αποτέλεσμα να χρειάζεται κι από έναν μαραγκό σε κάθε παραλία», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος της Μονομετοχικής Γ. Καραμανής.

Έτσι η εταιρία προχώρησε στην προμήθεια ειδικών αναπηρικών αμαξιδίων τα οποία είναι ειδικά για άμμο ή βότσαλα. Τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα κάθονται με τη βοήθεια τρίτων στο αμαξίδιο, θα βουτούν στη θάλασσα και στη συνέχεια θα βγαίνουν στη στεριά και πάλι πάνω στο ειδικό αμαξίδιο.

Η δοκιμή που έγινε χθες από τον Δήμο ήταν επιτυχής, με αποτέλεσμα να μελετάται η προμήθεια επιπλέον αμαξιδίων σε πολυσύχναστες παραλίες από το επόμενο καλοκαίρι.

Στην περίπτωση που υπάρχουν άτομα με σοβαρότερες αναπηρίες ο Δήμος σκοπεύει να προμηθευτεί ειδικά αμαξία με τα οποία δένεται το Α.με.Α. και κολυμπάει μαζί με αυτό στη θάλασσα.

«Αυτό που σχεδιάζουμε είναι αυτά τα αμαξίδια είτε να διατίθενται από τους ναυαγοσώστες στις παραλίες που υπάρχουν αυτοί, είτε να έρθουμε σε συνεννόηση με καταστήματα των παραθαλάσσιων περιοχών για να τα παρέχουν δωρεάν σε όσους τα έχουν ανάγκη», επεσήμανε ο κ. Καραμανής.

Σε κάθε περίπτωση οι ράμπες πρόσβασης θα παραμείνουν διευκολύνοντας τη μετακίνηση όλων των πολιτών στην ακτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου