Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Γύρισαν την πλάτη στον Δήμο

ΣΤΙΣ... ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
Όνειρο απατηλό για τον Δήμο Χίου φαίνεται ότι  αποτελεί η ενοικίαση του ακινήτου της Δασκαλόπετρας και η μετατροπή του σε πολιτιστική δομή......
Η ενοριακή επιτροπή του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, τελικά γύρισε την πλάτη στον Δήμο, καθώς δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό για την ενοικίαση ακινήτου στην Δασκαλόπετρα με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός για δημιουργία κέντρου ομηρικής προβολής να οδηγηθεί προς το παρόν στις καλένδες.

Ουσιαστικά ο Δήμος προκήρυξε τον συγκεκριμένο διαγωνισμό προσβλέποντας στη συμμετοχή του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Γεωργίου, αφού το μοναδικό ακίνητο που τον ενδιέφερε ήταν αυτό που φιλοξενούσε το πρώην εστιατόριο «Δασκαλόπετρα» με συνολική επιφάνεια χώρων 300 τ.μ. και βοηθητικών χώρων 30 τ.μ..

Ωστόσο η εκκλησιαστική επιτροπή, πριν το διαγωνισμό, μέσω του ιερέα του Ναού, είχε προειδοποιήσει τον αντιδήμαρχο Στρ. Γδύση ότι δεν προτίθεται να ενοικιάσει το ακίνητο στον Δήμο, προτιμώντας την ενοικίασή του σε ιδιώτη με σκοπό τη δημιουργία εστιατορίου.

Ενστάσεις από την αρχαιολογία

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ, ήδη η Αρχαιολογία έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τη μετατροπή του κτιρίου σε εστιατόριο ενώ αντιρρήσεις εκφράζει και για τη δραστηριοποίηση καφετέριας στην περιοχή σε ακίνητο του Δήμου Χίου.

«Ελπίζουμε ότι ο Μητροπολίτης Χίου, που έχει εκφράσει την άποψη ότι επιθυμεί τη δημιουργία πολιτιστικής δομής στη Δασκαλόπετρα, να μεσολαβήσει προκειμένου να βρεθεί λύση. Μέχρι τότε θα περιμένουμε τις νεότερες εξελίξεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Στρατής Γδύσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου