Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΝΟΔΕ Χίου «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί από την συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών εξαπολύει με ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Χίου. Σε αυτήν αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου αδυνατεί να κατανοήσει τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας και τις τεράστιες ελλείψεις κρατικού συντονισμού.....


 «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χίου, ακόμα και τώρα που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αδυνατεί να καταλάβει και να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει με την προσφυγική κρίση και πώς πλήττεται η τοπική κοινωνία. 

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ έδωσε πέρυσι το σύνθημα της ελεύθερης εισόδου των πάντων στη Ελλάδα. Σήμερα βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο επιχειρεί να αντιμετωπίσει με αφορισμούς, κηρύγματα και υποσχέσεις, ακολουθώντας για μια ακόμη φορά την πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”.

 Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις Υπουργών και αρμοδίων, από σημείο καταγραφής και ολιγοήμερης παραμονής των μεταναστών – προσφύγων, η Χίος μετατράπηκε σε νησί παραμονής. Σήμερα πάνω από 3.150 πρόσφυγες – μετανάστες βρίσκονται στη Χίο. Οι δομές φιλοξενίας δεν μπορούν να φιλοξενήσουν ούτε τους μισούς, με αποτέλεσμα οι συνθήκες στις οποίες οι πρόσφυγες και μετανάστες διαβιούν να έχουν γίνει άθλιες.

Η έλλειψη συντονισμού, ρεαλιστικού και αποτελεσματικού σχεδίου έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό τους. Η μεταφορά της διαχείρισης στο Δήμο  και την Περιφέρεια σαφώς και δεν αποτελεί λύση, όταν πολύ περισσότερο δεν διατίθενται  μέσα και πόροι.  Ήδη η τοπική  κοινωνία αισθάνεται τις επιπτώσεις, από κρούσματα εγκληματικότητας, που επιτείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και πλήττουν οικονομικά το νησί, παρά το ότι επιτελεί και θα συνεχίσει να επιτελεί το ανθρωπιστικό της καθήκον.

 Οι συσκέψεις επί συσκέψεων και οι υποσχέσεις επί υποσχέσεων δεν φέρνουν καμία λύση. Απλώς προσθέτουν νέα προβλήματα στις πλάτες των πολιτών.

Έχουμε επανειλημμένως ζητήσει ( Εθνικό Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό) να υπάρξει καλύτερη κεντρική διαχείριση, διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες, υλοποίηση πολιτικών επαναπροώθησης, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και παράλληλα να εξεταστεί άμεσα η αποσυμφόρηση του νησιού, καθώς πλέον αντιστοιχούν στο 6% του μονίμου πληθυσμού της Χίου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης αντί στο πλαίσιο των διακοπών του να ασχολείται παρεμπιπτόντως και με το πρόβλημα, μήπως θα έπρεπε να κάνει ακριβώς το αντίθετο; Πόσο δύσκολο είναι για την Κυβέρνηση και τη Νομαρχιακή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χίου να καταλάβουν ότι η κατάσταση είναι πλέον οριακή, αν όχι επικίνδυνη;», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου