Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και το Δ' τμήμα του Περιφερειακού

Αύριο συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής για τις απαλλοτριώσεις

Την ένταξη του έργου «Δρόμος για την παράκαμψη της πόλης Χίου- Τμήμα Δ’» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου υπέγραψε η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ αύριο στις 12.30 το μεσημέρι θα συνεδρίασει κατεπειγόντως η οικονομική επιτροπή του Δήμου Χίου για να τροποποιήσει το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου του 2016, ώστε να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις του συγκεκριμένου έργου.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3,9 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες δηλαδή μέχρι τις 31-12-2018.
Με την εκτέλεση του  θα κατασκευαστεί το Δ’ Τμήμα του δρόμου για την παράκαμψη της πόλης της Χίου, από την περιοχή Λατόμι έως την οδό Χίου- Καρδάμυλων. Το εν λόγω τμήμα θα συνδεθεί με τα Α, Β, και Γ τμήματα του δρόμου.
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του έργου, δήλωσε: «Προτεραιότητα μας ως περιφερειακή αρχή είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Με την ένταξη και του τελευταίου αυτού τμήματος του δρόμου, δημιουργούμε έναν ενιαίο οδικό άξονα παράκαμψης της Χίου, με όλα τα συνεπακόλουθα  οφέλη για τους κατοίκους της πόλης».

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου