Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Τα νησιά βουλιάζουν από μετανάστες κι ο Μουζάλας αφήνει στην ενδοχώρα πληθώρα κενών θέσεων

• Η ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ Μ.Κ.Ο. ΚΑΝΕΙ «ΠΑΡΤΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ 25 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
Το αίτημα των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου να αποσυμφορηθούν άμεσα, με μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε καταυλισμούς της ενδοχώρας με κενές θέσεις, αφομοιώνει πλήρως η Ν.Δ.. Με ερώτηση 25 βουλευτών της προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής στήνεται στον τοίχο η κυβερνητική ανικανότητα διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, η οποία κατά τους βουλευτές δημιουργεί πλέον σοβαρούς κινδύνους για την ίδια τη χώρα......


Μετά την κατάθεση της ερώτησης, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο σε δήλωσή του για συνεχιζόμενη ανικανότητα της κυβέρνησης και προσθέτει ότι η παντελής απουσία ουσιαστικού Plan B στην ενδεχόμενη κατάρρευση της συμφωνίας με την Τουρκία δημιουργεί φόβο και ανησυχία.

Η δήλωση Βαρβιτσιώτη 
«Η συνεχιζόμενη ανικανότητα της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της προσφυγικής κρίσης, δημιουργεί σήμερα, σοβαρούς εθνικούς κινδύνους για τη χώρα.

Γιατί η συνεχιζόμενη πολιτική των «ανοιχτών» συνόρων που ακολουθείται, καταδεικνύει την ανικανότητα της Κυβέρνησης να διασφαλίσει την εθνική κυριαρχία.

Γιατί η παντελής απουσία ουσιαστικού «Plan B» στην ενδεχόμενη κατάρρευση της Κοινής Δήλωσης  Ε.Ε. - Τουρκίας για το μεταναστευτικό δημιουργεί φόβο και ανησυχία. 

Γιατί την ώρα που τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου «βουλιάζουν» λόγω της συσσώρευσης  παράνομων μεταναστών, την ίδια στιγμή ο αρμόδιος Υπουργός «αφήνει» στην ενδοχώρα πληθώρα κενών και ανεκμετάλλευτων θέσεων φιλοξενίας.

Γιατί όλες οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στους προσφυγικούς καταυλισμούς, είναι αναντίστοιχες με τους πακτωλούς των εκατομμυρίων ευρώ που επιχορηγείται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο «στόχαστρο» της διεθνούς κριτικής από όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Γιατί, εδώ και δύο χρόνια, η κάθε λογής Μη Κυβερνητική Οργάνωση κάνει «πάρτι» στην ελληνική Επικράτεια, εκμεταλλευόμενη την ανυπαρξία της Πολιτείας.

Kαι, γιατί, την ίδια στιγμή, τόσο ο κ. Μουζάλας, όσο και η Κυβέρνησή του, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ως λάφυρο τα χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, διοχετεύοντας τα όχι στους ωφελούμενους από την προσφυγική κρίση, αλλά στους ωφελημένους από αυτήν.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καταθέσαμε Επερώτηση στη Βουλή, προκειμένου η Κυβέρνηση να βρεθεί ενώπιον των θεσμών της εθνικής και κοινωνικής λογοδοσίας, κάτι που συστηματικά αποφεύγει. 

Και, προκειμένου, ο κ. Μουζάλας να μη καταφύγει πάλι στα δάκρυα, επιχειρώντας, έτσι, να «ξεπλύνει» την δική του ανικανότητα».

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου