Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ντράγκι προς Σόιμπλε: Η νομισματική χαλάρωση πρέπει να συνεχιστεί

Oμιλία στο φόρουμ της ΕΚΤ
Παρά τις προβλέψεις του επικεφαλής της ΕΚΤ ότι ενισχύεται η ανάκαμψη της Ευρωζώνης – Χάρη στην πολιτική μας ο πληθωρισμός ενισχύεται με βαθμό μεγαλύτερο των προβλέψεων, αναφέρει......


Η ΕΚΤ θα πρέπει να φανεί συνετή, ώστε σταδιακά να προσαρμόσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της στην οικονομική ανάκαμψη, ανέφερε σήμερα κατά την ομιλία του στο φόρουμ της ΕΚΤ στην Πορτογαλία ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι.

Κατέστησε ωστόσο σαφές, στέλλοντας ουσιαστικά ένα μήνυμα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι το τρέχον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ γιατί ο πληθωρισμός ενισχύεται περισσότερο από όσο θα ανέμενε κανείς.

«Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η πολιτική μας λειτουργεί και τα πλήρη αποτελέσματά της στον πληθωρισμό  σταδιακά θα υλοποιηθούν. Γι' αυτό, η πολιτική μας θα πρέπει να συνεχιστεί και θα πρέπει να είμαστε συνετοί στο πώς θα προσαρμόσουμε τις παραμέτρους της ώστε να βελτιώσουμε τις οικονομικές συνθήκες», είπε.

Η ΕΚΤ βρίσκεται το τελευταίο διάστημα υπό αυξανόμενη πίεση προκειμένου να αρχίσει να συσφίγγει τη νομισματική της πολιτική, δεδομένου ότι οι δείκτες τoυ πληθωρισμού έχουν βελτιωθεί, η οικονομική ανάπτυξη έχει επανέλθει στην ευρωζώνη και η πολιτική αβεβαιότητα έχει υποχωρήσει.

«Όλα τα σημάδια πλέον δείχνουν ενδυνάμωση και διεύρυνση της ανάκαμψης στην ευρωζώνη. Οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν αντικατασταθεί με πληθωριστικές δυνάμεις», σημείωσε επίσης, ενώ πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ακόμα ένας σημαντικός βαθμός νομισματικής χαλάρωσης για να μπορέσει η δυναμική του πληθωρισμού να γίνει βιώσιμη και αυτοσυντηρούμενη».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου