Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Χριστοφιλοπούλου για επίορκους ΕΦΚΑ: Για την κυβέρνηση η παραβατικότητα σημαίνει κανονικότητα

Βουλή
Ζητά εξηγήσεις από την υπουργό Εργασίας......


Εξηγήσεις από την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου για την πρωτοφανή προχειρότητα που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του ΕΦΚΑ η οποία οδήγησε στην επιστροφή 19 επίορκων υπαλλήλων ζητά η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

«Η είδηση ότι 19 επίορκοι υπάλληλοι - υπεξαιρέτες, καταχραστές και πλαστογράφοι- επέστρεψαν από χθες και εργάζονται και πληρώνονται κανονικά στον ΕΦΚΑ, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, συνιστά πρόκληση για την κοινή γνώμη» επισημαίνει η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να προσθέσει: «Η παράλειψη συγκρότησης πειθαρχικών συμβουλίων στον ΕΦΚΑ, 6 μήνες μετά την ίδρυση του οργανισμού, και πάνω από ένα χρόνο μετά την ψήφιση του ιδρυτικού του νόμου, δεν αποτελεί απλώς ολιγωρία, αδράνεια ή αβελτηρία, στα οποία η Κυβέρνηση μας έχει άλλωστε συνηθίσει. Συνιστά ευθεία προσβολή του κράτους δικαίου και του δημοσίου συμφέροντος και υπονομεύει βάναυσα την εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημόσια διοίκηση. Για την Κυβέρνηση και τους Υπουργούς της μπορεί η ανομία και η παραβατικότητα να συνιστούν κανονικότητα. Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν το ανέχεται».

Ρωτά τέλος την υπουργό Εργασίας: «Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποδοθούν οι προσήκουσες πειθαρχικές ευθύνες στους ελεγχόμενους υπαλλήλους και να προστατευθεί η διοίκηση και οι πολίτες από τον κίνδυνο επανάληψης παραβατικών συμπεριφορών; Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια κρούσματα;».

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου