Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Αφήνουν αβοήθητη τη Χίο στο επίκεντρο ανεξέλεγκτης δυσφήμισης

«Στο έλεος της ανεξέλεγκτης δυσφήμισης έχει εγκαταλείψει τη Χίο η κυβέρνηση. Η συστηματική αποχή των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών από τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί προκαλεί απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης σε ανοιχτούς καταυλισμούς στο κέντρο της πρωτεύουσας, δημιουργεί κοινωνικές αντιστάσεις στις πληττόμενες συνοικίες και φυσικά έχει εκμηδενίσει κάθε πιθανότητα στροφής του νησιού στην οικονομική διέξοδο του τουρισμού.....


Τις τελευταίες μέρες η Χίος βρίσκεται στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας. Εικόνες από τις πρωτόγονες συνθήκες επιβίωσης των προσφύγων και μεταναστών διασύρουν ένα νησί που σήκωσε ψηλά τη σημαία της ανθρωπιστικής συμπαράστασης δυο χρόνια τώρα. Περιστατικά τα οποία ελέγχονται για την ακρίβεια τους μεγεθύνουν το πρόβλημα και προδίδουν ότι η Χίος γίνεται θέρετρο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών τεράστιων οικονομικών συμφερόντων γύρω από το προσφυγικό.

Οι συναντήσεις των τοπικών φορέων με την ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κατέληξαν άκαρπες και το νησί έχει αφεθεί ανυπεράσπιστο και αβοήθητο να αναστρέψει, πέρα από τα δυσμενή πραγματικά δεδομένα και μια παγκόσμια δυσφήμιση, η οποία θα το συνοδεύει και στη μελλοντική προσπάθεια του να επαναπροσεγγίσει τις τουριστικές αγορές.

Η εγκατάλειψη της Χίου από την κυβέρνηση είναι, ως φαίνεται, συνολική κυβερνητική απόφαση», αναφέρει σε ανακοίνωση του «Το Ποτάμι Χίου». 

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου