Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Αυστηρό μήνυμα Κοστέλο: Εφαρμόστε τα συμφωνηθέντα

Από το συνέδριο του Economist
Η νομοθεσία υπάρχει, υπενθύμισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο κουαρτέτο τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να μετακινούνται τα γκολπόστ».....


Αυστηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα έστειλε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο επικεφαλής της Κομισιόν στο κουαρτέτο Ντέκλαν Κοστέλο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν πρέπει να μετακινούνται τα γκλοπόστ» και να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα καθώς «η νομοθεσία υπάρχει».

Όπως είπε η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει ξανά την ευκαιρία η οποία είχε παρουσιαστεί το 2014 τονίζοντας ότι μένουν λίγα ακόμη να νομοθετηθούν σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων και ότι το βασικό που πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστούν τα ψηφισμένα.

Η ομιλία Κοστέλο είχε και θετικές αναφορές για την Ελλάδα όσον αφορά την υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου για το 2016 και τη δυνατότητά της να αξιοποιήσει την ευκαιρία που της παρουσιάζεται για να επιστρέψει στις αγορές.

Χουλιαράκης: Είναι σημαντικό να ανακτήσουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος


«Πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα για την αναδιανομή και να διαχειριστούμε το ζήτημα των φόρων ώστε να κάνουμε τον προϋπολογισμό πιο φιλικό προς την ανάπτυξη» δήλωσε από την πλευρά του αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στο ίδιο συνέδριο.

Ο κ. Χουλιαράκης στάθηκε στο στόχο μείωσης της γραφειοκρατίας, στη σημασία την «ανάκτησης της ιδιοκτησίας του προγράμματος» (reclaim ownership of the program) και στην ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε επίσης ότι πρέπει να μεταβληθεί η επικοινωνιακή πολιτική ώστε να προβάλλονται τα θετικά επιτεύγματα της κυβέρνησης.

πηγήLwww.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου