Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τουρκία: Συνελήφθησαν 117 στρατιωτικοί με την κατηγορία ότι στήριζαν τον Γκιουλέν

Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν ήδη
Οι στρατιωτικοί αυτοί είχαν τηλεφωνική επαφή με υψηλόβαθμα μέλη του κινήματος του κληρικού από το 2010 μέχρι τη στιγμή που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, δηλώνει η Άγκυρα.....


Τούρκοι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 117 στρατιωτικούς οι οποίοι φέρεται να συνδέονταν με τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου χρόνου, δήλωσαν σήμερα πηγές ασφαλείας.


Οι πηγές δήλωσαν πως η αντιτρομοκρατική αστυνομία στην επαρχία της Σμύρνης (δυτική Τουρκία) ξεκίνησε επιχείρηση νωρίς σήμερα το πρωί για τη σύλληψη των στρατιωτικών, μερικοί από τους οποίους υπηρέτησαν σε κρίσιμες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Η Τουρκία λέει πως υποστηρικτές του ισλαμιστή ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1999, βρίσκονται πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά την οποία 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη. 
Οι στρατιωτικοί σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης είχαν τηλεφωνική επαφή με υψηλόβαθμα μέλη του κινήματος του κληρικού μεταξύ του 2010 και της 15ης Ιουλίου 2016, όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, ανέφεραν οι πηγές.

Από τότε περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους με την κατηγορία των διασυνδέσεων με τον Γκιουλέν, ενώ 150.000 έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τον ίδιο λόγο.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου