Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

"Αποκλειστική ευθύνη Τσίπρα η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ"

ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ "ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ" ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ
Αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά καταδεικνύει με επιστολή του ο βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες σε προγραμματισμένη επίσκεψη και θα απουσιάζει από την σημερινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Χίου......


Ο κ. Μηταράκης στο μήνυμα του απευθυνόμενος στα μέλη του Εργατικού Κέντρυο αναφέρει: 


"Χιώτισσες και Χιώτες,

Φίλες και Φίλοι,

 Λόγω του προγραμματισμένου ταξιδιού μου στις ΗΠΑ, δε μπορώ σήμερα να βρίσκομαι κοντά σας.

Θέλω όμως να χαιρετίσω την πρωτοβουλία αυτή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χίου να προκαλέσει τη συζήτηση για το ΦΠΑ και τις επόμενες ενέργειες.

Σε τρεις μήνες, από 31.12.2017 ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά παύει να υφίσταται. Όλοι πια γνωρίζουν ότι αυτό γίνεται με προσωπική και αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Αυτός, τον Ιούνιο του 2015, με επιστολή του στους δανειστές, υπέγραψε την κατάργησή του. Μέτρο που είχε πολλές φορές απορρίψει η Κυβέρνηση Σαμαρά, παρά τις πιέσεις που είχε δεχτεί και τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες που αντιμετώπιζε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας δεν έκανε τίποτα για να την πάρει πίσω. Απεμπόλησε με την υπογραφή του ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα που η χώρα μας είχε από την ένταξή της στην Ε.Ε., και που είναι πολύ δύσκολο, αν όχι σχεδόν αδύνατο νομικά να επανέλθει.

Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας δεν προέβη σε κανένα αντισταθμιστικό μέτρο. Δεν ακούσαμε ούτε πώς θα αντιμετωπιστεί το αυξημένο μεταφορικό κόστος, ούτε άλλο μέτρο προστασίας της νησιωτικότητας. Και όλα έμειναν σε επίπεδο εξαγγελιών, χωρίς να έχουμε δει καμιά απτή ενέργεια και καμία εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων. Η κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε καν το μέτρο του ΦΠΑ στα περίφημα αντίμετρα που νομοθέτησε στο πλαίσιο του δικού της τέταρτου μνημονίου.

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός πρότεινε το μέτρο, διαπραγματεύτηκε και ψήφισε την κατάργηση του ΦΠΑ και δεν επέτρεψε στους βουλευτές καν να ψηφίσουν ανά άρθρο το τρίτο μνημόνιο, ώστε να φανούν οι διαφοροποιήσεις. Αλλά όταν ήρθε η εφαρμοστική διάταξη στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία την καταψήφισε.

Και εδώ και δύο χρόνια εργάζομαι διαρκώς για να μένει το θέμα στην επικαιρότητα. Με άρθρα, δηλώσεις μου, ερωτήσεις στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, ενώ δύο φορές προκάλεσα και συζήτηση στη Βουλή. Η τελευταία ήταν τον Ιούνιο του 2016 και η αρμόδια υφυπουργός απλά επανέλαβε όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε.

Ο χρόνος τελειώνει για το ΦΠΑ στα νησιά και πρέπει όλοι μαζί να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Πρέπει όμως κυρίως να συζητήσουμε σοβαρά τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, πώς θα στηρίξουμε έμπρακτα τη νησιωτικότητα και θα αντισταθμίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης".

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου