Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2018 από το Νομικό Πρόσωπο ή απ’ το Ομήρειο;

Πρακτικές παλαιότερων ετών, όταν τα αθλητικά σωματεία έκαναν «βουτιές» ανεξέλεγκτα στο δημοτικό χρήμα, επιχείρησε να αποτρέψει η νομοθεσία με την οποία δεν επιτρέπεται η απευθείας ενίσχυση τους από τους δήμους......
Φτάσαμε σε λύσεις όπως αυτή που επινόησε η δημοτική αρχή Χίου, να διοργανώνονται συναυλίες από δημοτικό φορέα με τη μορφή της συνδιοργάνωσης και τελικά το «μάρμαρο», μικρό ή μεγάλο δεν έχει και τόση σημασία, να το πληρώνουν φορείς με διαφορετικό σκοπό.

Το εγχείρημα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ούτε για το Νομικό Πρόσωπο, ούτε για τις ομάδες. Όλοι προσδοκούσαν κάτι καλύτερο. Τώρα φαίνεται ότι η εμπειρία του καλοκαιριού ... γλύκανε το Νομικό Πρόσωπο που διαβλέπει κέρδη με καλύτερη οργάνωση και σχεδιάζει καλλιτεχνικό και μουσικό πρόγραμμα διαρκείας, στα πρότυπα, ίσως, αυτού που βλέπουμε σε άλλους δήμους ανά την Ελλάδα. Γιατί όμως το πρόγραμμα δεν θα πρέπει να γίνει από τον καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα πολιτισμού, το Ομήρειο; Γιατί οι συναυλίες πρέπει να είναι στην υπηρεσία μόνο των αθλητικών σωματείων κι όχι πολιτιστικών συλλόγων ή σωματείων με έντονη κοινωνική προσφορά; Ερωτήματα που σκόπιμο είναι να απαντηθούν από τη δημοτική αρχή. 

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου