Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν είναι που κλέβουν... καταστρέφουν και τα μαστιχόδεντρα

Αυτή την περίοδο στα Μαστιχοχώρια ευδοκιμεί εκτός της μαστιχοκλοπής κι ένα άλλο φαινόμενο το όποιο είναι άξιο προσοχής......

Σε χωράφια με άξυστους σχοίνους (μαστιχόδεντρα τα οποία δεν έχουν μπει στην παραγωγή), παρατηρείται το φαινόμενο να κεντιούνται απο "Τρίτους", ένα μέρος των δέντρων κι όχι όλα, κεντημένα πρόχειρα και βαριά, με σκοπό να μαζέψουν σε ανύποπτο χρόνο την μαστίχα, η οποία προέρχεται απο μαστιχόδεντρα τα οποία δεν τους ανήκουν".
Την καταγγελία κάνει ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, μέσω FB με τα γραφόμενά του να συνοδεύονται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό από το Πυργί, με την υποσημείωση από τον Γιώργο Τούμπο για το θράσος των δραστών, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο χωράφι είναι σχεδόν μέσα στο χωριό και πάνω στο δρόμο!
Όπως σημειώνει, τα φαινόμενα αυτά παρατηρούνται συνήθως σε μαστιχόδεντρα που ανήκουν σε ιδιοκτήτες απο την Αθήνα ή το εξωτερικό, οι οποίοι και δεν γνωρίζουν το τι συμβαίνει στις ιδιοκτησίες τους. Τα δε κεντήματα ειναι τόσο βαριά και επιπόλαια, που εχουν ως συνέπεια μέχρι και την καταστροφή του δέντρων.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου