Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Η μείωση κυνηγιού της πέρδικας σε Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου

Απλά... ζωηρή θεώρησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου, το βράδυ της Τετάρτης 27/9/17, ο Πρόεδρός του Γιάννης Μεννής, αφού έγινε με την παρουσία δεκάδων κυνηγών, που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του την ώρα συνεδρίασης, στο παζάρι.....

“Οι κυνηγοί είμαστε το πιο ζωηρό κομμάτι του νησιού”, είπε ο Πρόεδρος, “αλλά οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους έβγαλαν άδεια κυνηγίου στο Δασαρχείο και δεν είναι καν μέλη μας. Όμως εμείς συζητήσαμε το θέμα για τη μείωση των ημερών του κυνηγιού της πέρδικας και διαφωνούμε κάθετα.
Όπως και να έχει ο προβληματισμός θα τεθεί και οι αποφάσεις θα παρθούν.
Απλά είναι λυπηρό άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τον Σύλλογο και παλιά καμάρωναν για τον υπερμεγέθη αριθμό θηραμάτων τώρα να ζητούν μείωση ημερών κυνηγίου.
Αφήστε που ο αριθμός δεν ρυθμίζεται από συνελεύσεις αλλά από ρυθμιστικές διατάξεις κυνηγίου, του αρμόδιου Δασαρχείου”,  είπε ο Γιάννης Μεννής και γνωστοποίησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία θα γίνει μέσα στον Οκτώβρη (πιθανά στις του μήνα) στην οποία οι κυνηγοί θα αποφασίσουν αν θέλουν να μειωθούν οι ημέρες κυνηγίου της πέρδικας, για να ακολουθηθεί η διαδικασία σε επίπεδο εισηγήσεων, με το Υπουργείο να έχει τον τελευταίο λόγο, για τη ρυθμιστική κυνηγίου… που θα αφορά -όχι τη φετινή- αλλά την επόμενη περίοδο.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου