Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα «κωλοτούμπα» Κατσίκη για το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

Ομιλία στην επιτροπή της Βουλής
«Το νομοσχέδιο έχει αντίκτυπο στην κοινωνία. Έρχεται σε αντίθεση με το σύνολο της κοινής γνώμης» υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ....


Το «έδαφος» για να απορροφηθούν οι κραδασμοί από ενδεχόμενη κυβίστηση και στο νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου περιέγραψε ο κ. Κώστας Κατσίκης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται τις σχετικές διατάξεις.


Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ που τις προηγούμενες ημέρες ξεκαθάριζε ότι θα καταψηφίσει τα επίμαχα άρθρα, απευθύνθηκε σήμερα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή λέγοντας:

«Προκειμένου η ανάγνωση των άρθρων του πρώτου μέρους του νομοσχεδίου (σ.σ. για την αλλαγή φύλου) να τύχουν θετικής αντιμετώπισης από εμένα και από άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ καταθέτω μια πρόταση. Να γίνει προσθήκη που να επισημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η σύναψη γάμου, συμφώνου συμβίωσης και τεκνοθεσίας από άτομα που έχουν προχωρήσει σε αλλαγή φύλου». 
Νωρίτερα, ο ίδιος βουλευτής είχε υποστηρίξει «Η συζήτηση του νομοσχεδίου αλλαγής φύλου προκαλεί ένα ακόμα ψυχολογικό σοκ στην ελληνική κοινωνία.

Επικαλούμαι την διαπίστωση του Μποτλέρ που λέει πως στη διακήρυξη των δικαιωμάτων έχει παραληφθεί το σοβαρό δικαίωμα της αντίρρησης».

«Κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης» είπε ο κ. Κατσίκης σε άλλο σημείο για να υποστηρίξει πως ο ίδιος έχει γίνει στόχος επιθέσεων: «δέχομαι χαρακτηρισμούς όπως ομοφοβικός ή ξενοφοβικός και ρατσιστής επειδή προτιμώ να λέω ομοφυλόφιλος και όχι γκέι».

«Το νομοσχέδιο έχει αντίκτυπο στην κοινωνία. Έρχεται σε αντίθεση με το σύνολο της κοινής γνώμης» υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ για να προσθέσει «Τέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί όπως για την ταυτοπροσωπία. Άρρεν άτομο που προσδιορίστηκε ως θήλυ στην φωτογραφία ταυτότητας πως θα αποτυπώνεται;  Η όλη συζήτηση βρίθει χαρακτηρισμών όπως  «τρανς», «τρανσεξουαλ» και όχι άρρεν – θήλυ. Ισως θα ήταν καλύτερα οι ταυτότητες να έχουν το βιολογικό φύλο και τον χαρακτηρισμό τρανς ή τρανσεξουαλ που και τα ίδια τα άτομα αυτά χαίρονται να τους αποκαλούν έτσι».

Μάλιστα ο κ. Κατσίκης έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο θα αλωθεί το άβατο του Αγίου Ορους καθώς μια γυναίκα που θα διορθώσει το φύλο της σε άντρα θα μπορεί να πάει στο Αγιο Ορος

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου