Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Οι διακινητές ανθρώπων βγάζουν 35 δισ. δολάρια τον χρόνο

Οι διακινητές ανθρώπων βγάζουν 35 δισ. τον χρόνο παγκοσμίως εκμεταλλευόμενοι τη μεταναστευτική κρίση, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ, σε συνέντευξή του στο Reuters......

Ο επικεφαλής το ΔΟΜ στάθηκε στις τραγωδίες στη Μεσόγειο, με τον απολογισμό των νεκρών από τα ναυάγια πλεούμενων να ανέρχεται στους 1.700 μέχρι στιγμής φέτος. Ο αριθμός των θυμάτων ήταν 3.700 το 2015 και περίπου 5.000 το 2016, υπενθύμισε ο κ. Λέισι Σουίνγκ.
«Αυτοί είναι οι άνθρωποι που το γνωρίζουμε ότι πέθαναν. Πόσα άλλα πτώματα βρίσκονται στον βυθό της Μεσογείου, ή θαμμένα στην άμμο της Σαχάρας;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του ΔΟΜ.
«Αυτή είναι η τραγωδία, γι' αυτό είμαστε τόσο ανήσυχοι και προσπαθούμε να προειδοποιήσουμε τους μετανάστες για τους διακινητές. Οι διακινητές είναι στην πραγματικότητα το μεγάλο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι τα 35 δισ. δολάρια τον χρόνο (που βγάζουν οι διακινητές) και ξέρουμε πως βγάζουν πολλά λεφτά στη Μεσόγειο», επισήμανε ο ίδιος.
Η διακίνηση ανθρώπων είναι πλέον η τρίτη σημαντικότερη πηγή εσόδων για τις διεθνείς συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, μετά την εμπορία όπλων και την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, διευκρίνισε ο ίδιος.
Κατά τον επικεφαλής του ΔΟΜ, η Ευρώπη χρειάζεται να καταρτίσει ένα συνεκτικό σχέδιο για τη μετανάστευση.
Ο Λέισι Σουίνγκ επεσήμανε ακόμη ότι «η μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, είναι μια ανθρώπινη πραγματικότητα που πρέπει να τύχει διαχείρισης ή κυβερνητικών χειρισμών».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου