Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Τρέχουν να καλύψουν τα κενά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Λείπουν φιλόλογοι, βιολόγοι, Πλοίαρχοι, καθηγητές Γερμανικών, Μουσικής, Καλλιτεχνικών, Γεωπόνοι, Βρεφονηπιοκόμοι και μηχανολόγοι
10 ημέρες πριν το πρώτο κουδούνι στα Γυμνάσια και τα Λύκεια στη Δ/νση Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου τρέχουν και δεν φτάνουν για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία, τα οποία τη φετινή χρονιά, εκτός από τα συνήθη σε φιλολόγους, βιολόγους και καθηγητές ναυτικών μαθημάτων (κυρίως πλοιάρχους) διευρύνονται και σε άλλες ειδικότητες, λόγω των πολλών αποσπάσεων που έγιναν, οι οποίες αφορούν κυρίως καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας, Μουσικής και Καλλιτεχνικών. Μάλιστα στην τελευταία ειδικότητα, μετά τις αποσπάσεις, έμειναν στη Χίο μόνο 3 καθηγητές καλλιτεχνικών.....

Σύμφωνα με τη Δ/ντρια Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, ελλείψεις υπάρχουν και σε καθηγητές των ΕΠΑΛ, όπου εκτός από εκείνους των ναυτικών μαθημάτων, που προαναφέρθηκαν, η Δ/νση έχει ανάγκη πρόσληψης γεωπόνων, μηχανολόγων, βρεφονηπιοκόμων και αισθητικής.
«Αυτή τη στγμή στο ΕΠΑΛ των Οινουσσών δεν έχουμε ούτε μηχανικό, ούτε πλοίαρχο», ανέφερε η Δ/ντρια επισημαίνοντας όμως ότι όλα αυτά αποτελούν ζητήματα προς εξέταση, ενώ επίκειται η πρόσληψη αναπληρωτών.
Όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα της χωροταξικής κατανομής των μαθητών στα σχολεία, θέμα που ανέδειξε σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, ανέφερε ότι η συζήτησή του θα ξεκινήσει μετά την έναρξη της φετινής χρονιάς και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα αφορούν την επόμενη.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου