Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

"Συνεχίζεται η μάχη του ΦΠΑ"

Δήλωσε από τη Λέσβο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Τίτλοι τέλους στους χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ και στα τελευταία νησιά του Αιγαίου, πέφτουν στις 31 Δεκεμβρίου. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που βρέθηκε σε ένα από αυτά τα νησιά, στη Λέσβο, υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστεί η μάχη.....


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που μίλησε στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, έκανε λόγο για συνέχιση της μάχης του ΦΠΑ, ρίχνοντας και κάποια... καρφιά σε όσους υπόσχονται.
«Δώσαμε μεγάλη μάχη για το ΦΠΑ στο νησί και θα συνεχίσουμε... Δεν είναι ανάγκη να ακούτε μόνο ανθρώπους που υπόσχονται. Μπορείτε να ακούτε κι ανθρώπους που ακούνε, διαπραγματεύονται και σιγά- σιγά μπορούν να κερδίσουν…» είπε.

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.!
Κι ενώ οι Ευρωπαίοι απαίτησαν την κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου λόγω... απλοποίησης,
-η Πορτογαλία διατηρεί τον ειδικό ΦΠΑ σε Αζόρες και Μαδέιρα
-η Γαλλία έχει την Κορσική
η Ισπανία τα Κανάρια νησιά
ενώ ακόμα και η Γερμανία προστατεύει την... Ελιγολάνδη!

Να θυμίσουμε ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, Λέρος, Λέσβος, Κως, Σάμος, Χίος από την Πρωτοχρονιά του 2019 χάνουν το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ. Ο υψηλός συντελεστής ανεβαίνει από το 19% στο 24%, ο μεσαίος, που υπάγονται βασικά είδη διατροφής, σκαρφαλώνει από το 9% στο 13% κι ο χαμηλός αυξάνεται από το 4% στο 6%. Έτσι, για παράδειγμα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός αξίας 384 ευρώ, θα ανέβει εν μια νυκτί στα 400 ευρώ κι ένα καλάθι τροφίμων, που κοστίζει τώρα 193 ευρώ, θα φτάσει στα 200 ευρώ.

Αναδημοσίευση από το star.gr

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου