Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Δωρεάν νομικές συμβουλές σε εργαζόμενους και άνεργους

Στο Εργατικό Κέντρο, για εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά θέματα
Νομικοί του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε.  θα ενημερώσουν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 μ.μ. δωρεάν εργαζόμενους και ανέργους γαι ζητήματα όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα.....


Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Βορείου Αιγαίου και του Εργατικού Κέντρου Χίου, σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, διοργανώνουν στο Εργατικό Κέντρο Χίου  θα γίνει η συγκεκριμένη δράση κατά την οποία οι νομικοί θα απαντούν σε ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με:

Α. το Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, κ.α.) – (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ) και

Β. Τα Εργασιακά Δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. Εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).

Για την διευκόλυνση της διαδικασίας καταγραφής των ερωτημάτων νομικής πληροφόρησης που αφορούν σε συνταξιοδοτικά θέματα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν σαφή στοιχεία σχετικά με:

Τον συνολικό αριθμό ενσήμων
Την ημερομηνία έναρξης ασφάλισης
Το είδος ενσήμων (μικτά-απλά-βαρέα)
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε. Βορείου Αιγαίου (Μαρτύρων 2, Χίος, τηλ. 22710 23550 στους Σταματία Πολίτη και Παντελή Μωυσάκη.

Η παρούσα πρωτοβουλία οργανώνεται στο πλαίσιο του Υποέργου 2 Λειτουργία των εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσιών νομικής και επαγγελματικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής των μονάδων παροχής υπηρεσιών καθώς και πληροφόρησης και συμβουλευτικής ανέργων των εξειδικευμένων κέντρων προώθησης της Απασχόλησης στον άξονα των περιφερειών μετάβασης - ΜΕΤ της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων»

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου