Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Μεσσηνία: «Έτρωγε» για εννέα χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Η κατηγορούμενη καλείται να ξεπληρώσει στο τριπλάσιο τα χρήματα που εισέπραττε παράνομα επί εννέα ολόκληρα χρόνια....

Δεν θα βρεθεί μόνο στη φυλακή, αλλά θα πρέπει και να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μια γυναίκα από τα Φιλιατρά που καλείται να ξεπληρώσει στο τριπλάσιο τα χρήματα που εισέπραττε παράνομα επί εννέα ολόκληρα χρόνια, από τη σύνταξη της μητέρας της η οποία είχε πεθάνει αλλά εκείνη δεν δήλωσε τον θάνατό της.

Η κατηγορούμενη εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, το οποίο την οποία έκρινε ένοχη για απάτη κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και της έριξε γερή «καμπάνα», καταδικάζοντάς την σε κάθειρξη πέντε ετών και διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ διέταξε να επιστρέψει περίπου 170.000 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις για τα 64.000 ευρώ που είχε εισπράξει το διάστημα από το 2002 ως το 2011.

Ο συνήγορός της υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη προσφέρθηκε να αποζημιώσει το ΕΦΚΑ με την κατάσχεση ενός οικοπέδου ιδιοκτησίας της σε περιοχή της Αττικής. Ωστόσο, η διευθύντρια της υπηρεσίας του ΕΦΚΑ στην Κυπαρισσία, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ότι το οικόπεδο δεν ανήκει στην ιδιοκτησία της.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου