Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

"Δρίβα λένε και κλαίνε''

Αναφορά του kranos.gr στον Χιώτη Υποστράτηγο
Του Ηλία Προύφα από το Kranos.gr.....


Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για ένα στρατιωτικό να τον θυμούνται οι πρώην υφιστάμενοί του και να του αποδίδουν σεβασμό όταν τον συναντούν.

Αυτό συνέβη σήμερα με τον Επιτελάρχη του NRDC-GR, Υποστράτηγο Χρήστο Δρίβα.

Εκπροσωπώντας το Διοικητή του Γ'ΣΣ, Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπίκο, βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας, για την ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών, της άσκησης Multilayer 2018.

Γνώριμος και οικείος χώρος το Ευρωστρατηγείο για τον Υποστράτηγο Δρίβα, αφού ως επιτελάρχης του για 15 μήνες, ήταν το πρόσωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο, στην Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Μάλιστα για να μην ξεχνιόμαστε για τη δράση του στο στρατηγείο της Λάρισας, είχε τιμηθεί με το χρυσό μετάλλιο άμυνας, του Υπουργείου Αμύνης της Γαλλίας.

Σήμερα όσοι από τους παλιούς του συνεργάτες τον αντάμωσαν, έσπευσαν να τον χαιρετήσουν θερμά. Μάλιστα υπήρχαν και δάκρυα συγκίνησης, κάτι που δεν είναι μεταφορικό αλλά μια πραγματικότητα, όπως και τα λεγόμενα της Λοχαγού Αγγελικής Ασημακοπούλου, η οποία όταν δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Υποστρατήγου Δρίβα, απάντησε χαρακτηριστικά, ''με εσάς τα μάθαμε όλα και ότι κάναμε σήμερα είναι μετά από την εμπειρία που αποκτήσαμε κατά τη διοίκησή σας''.



Από την σημερινή ημέρα απουσίαζαν ακόμη δύο παλιά στελέχη του Στρατηγείου, τα οποία είχαν αφήσει πολύ καλό όνομα στα στελέχη, ως συνεργάτες του Υποστράτηγου Δρίβα.

Πρόκειται για τον Ταξίαρχο Διοικητή της Ταξιαρχίας Διαβιβάσεων του Γ'ΣΣ/NRDC-GR, Ταξίαρχο Νίκο Φανιό και τον Ταξίαρχο Διοικητή της 3ης Ταξιαρχίας ΡΙΜΙΝΙ, του Β. Έβρου, Ερμόλαο Παπαστεφανή, για τους οποίους ακούστηκαν σήμερα τα καλύτερα.

Αντισυνταγματάρχης Κ. Καραθανάση και Λοχαγός Α. Ασημακοπούλου, θα αναλάβουν όπως μαθαίνουμε αφού δεν υπάρχει άρνηση από τον Υποστράτηγο Δρίβα, να οργανώσουν reunion στελεχών, με προσκεκλημένους ακόμη και από τη Γαλλία!

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου