Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Οι Χιώτισσες καθαρίστριες στο πλευρό της φυλακισμένης συναδέλφου τους

Το Σωματείο Kαθαριστών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Χίου και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Χίου, τάσσεται στο πλευρό της εργαζόμενης καθαρίστριας από το Βόλο, η οποία κινδυνεύει να εκτίσει ποινή 10 ετών, για την προσκόμιση πλαστού απολυτηρίου δημοτικού.....


Χωρίς να επικροτούν το σφάλμα και την παράνομη πρακτική της συγκεκριμένης εργαζόμενης, στην προσπάθεια της να διεκδικήσει μια θέση εργασίας, θεωρούν ότι η ποινή που της έχει επιβληθεί απέχει έτη φωτός από το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι, «δεν επιτρέπεται για τα ίδια αδικήματα άλλοι να αθωώνονται και άλλοι να αντιμετωπίζονται με εξοντωτικά βαριές ποινές.Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ούτε αλά καρτ, ούτε και να εξοντώνει δυσανάλογα έναν φτωχό άνθρωπο, έναν σύγχρονο «Γιάννη Αγιάννη», ο οποίος αναγκάζεται να κινηθεί παραβατικά, με σκοπό να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένειά του, ενώ την ίδια στιγμή να αφήνει εντελώς ατιμώρητα μια σειρά από οικονομικά και ποινικά εγκλήματα. Μια «τιμωρία» θα ήταν μόνο δίκαιη για αυτήν εργαζόμενη. Να συνεχίσει να εργάζεται με την προϋπόθεση να ενταχθεί σε ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Δυστυχώς το δικαιικό μας σύστημα δεν εμπεριέχει την έννοια της συμμόρφωσης, παρά μόνο της τιμωρίας. Στην κατεύθυνση αυτή, εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας ότι, η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου θα θέσει την υπόθεση στο πραγματικό της πλαίσιο και θα αναιρέσει ή αναστείλει την ποινή της εργαζόμενης καθαρίστριας. Η δε Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό μιας απαράδεκτης νομοθεσίας που εδράζεται στην κληρονομιά της δεκαετίας του '50», καταλήγουν.

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου