Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Θα πλησιάσει στο 1 ευρώ/ λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Χίου προειδοποιεί ότι τα χειρότερα έρχονται από την 1η Γενάρη με την αύξηση του ΦΠΑ
 
Τα πειράματα με την φορολόγηση των καυσίμων δεν έχουν τέλος, αφού η νέα σεζόν διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκει τους βενζινοπώλες να μετρούν το πόσο θα επιβαρύνουν το κόστος του το νέο “καπέλο” του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά υπολογίζεται στα 7 με 10 λεπτά του ευρώ , συν - προς το παρόν - το 1% επιπλέον στον ΦΠΑ, αφού από το 16% μεταπηδήσαμε στο 17% κι αυτό είναι μόνο η αρχή γιατί από την 1η του Γενάρη, έπεται η αύξησή του στο 24%, αν δεν αλλάξει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει και τα νησιά μας να απολέσουν τους μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ......

“Πέρσι η σεζόν ξεκίνησε με 0,90 ευρώ και έκλεισε με 0,76 ευρώ/ λίτρο. Αν υπολογίσουμε ότι φέτος ξεκινήσουμε με την ίδια τιμή όπως πέρσι στην οποία θα προστεθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αλλά και η αύξηση του ΦΠΑ κατά μία μονάδα, η τιμή διάθεσης θα πλησιάσει το 1 ευρώ. Τα χειρότερα όμως θα έρθουν από την 1η Γενάρη αν καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ. Στα βενζινάδικα η αύξηση θα είναι άμεση. Εμείς, βλέπετε, δεν μπορούμε να φοροδιαφύγουμε”, σημείωσε με νόημα σε δηλώσεις του στην “Α” ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, Ηλίας Σαββάκης.
Ένα ακόμη θολό σημείο της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά στην προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο επισήμανε ο κ. Σαββάκης, αφορά στην καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους.
“Πολλοί από εκείνους που το δικαιούνταν πέρσι ακόμα δεν το έχουν λάβει. ”, σημείωσε λέγοντας ότι φέτος δεν έχει καν γίνει συζήτηση για το εάν θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα και το μνημόνιο - όπως είπε - μάλλον θα "φάει" κι αυτό το επίδομα.
“Αν σήμερα η βενζίνη έχει κόστος αγοράς για τον καταναλωτή 1,48 ευρώ/λίτρο με τη διπλή αύξηση (ΕΦΚ και ΦΠΑ 24%) από 1η Γενάρη θα φτάσει στα 1,70 ευρώ/ λίτρο”, συνέχισε ο κ. Σαββάκης ο οποίος υποστηρίζει την άποψη για μεγαλύτερη ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, ειδικά στο θέμα του ΦΠΑ.
“Πήγαμε μια μέρα στην πλατεία, κλείσαμε τα καταστήματα και τι έγινε; Μας άκουσε κανείς;
Πρέπει να γίνει κάτι με μεγαλύτερη διάρκεια, αλλιώς ο ΦΠΑ θα μας τσουρουφλίσει όλους.”, κατέληξε ο πρόεδρος των πρατηριούχων.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου