Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόσκληση στον Πρωθυπουργό για επίσκεψη στο νησί

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Πρόσκληση στον Πρωθυπουργό της Χώρας να επισκεφτεί το επόμενο διάστημα τη Χίο και να συναντηθεί με όλους τους φορείς απευθύνει με επιστολή του το Εργατικό Κέντρο Χίου. Σε αυτήν αναφέρει ότι η κατάσταση στο νησί παραμένει κρίσιμη, οι δομές φιλοξενίας είναι ακατάλληλες, παρατηρούνται  φαινόμενα παραβάτικοτητας και απαιτούνται άμεσες λύσεις.....


«Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να λάβουμε ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις και τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου, άμεσα, να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα του προσφυγικού που καλείται να αντιμετωπίσει το νησί μας.

Αναφέρουμε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, αφού, όπως και σε προηγούμενη επιστολή μας έχουμε αναφέρει, οι δομές φιλοξενίας προσφύγων είναι άκρως ακατάλληλες με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής. Επιπρόσθετα, παρατηρούνται πολύ συχνά φαινόμενα παραβατικότητας, κλοπών και λεηλασιών εις βάρος συμπολιτών μας, γεγονότα πρωτόγνωρα για την κοινωνία της Χίου και τους κατοίκους της.

Τέλος, σας καλούμε στο αμέσως προσεχές διάστημα, να επισκεφθείτε το Εργατικό Κέντρο Χίου, όπου σε από κοινού συνάντηση με όλους τους φορείς του νησιού να καταθέσουμε προτάσεις και να λάβουμε μέτρα για την αντιμετώπιση και οριστική λύση του προσφυγικού ζητήματος.» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου