Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Άργησαν αλλά μας το χρωστάνε

ΧΙΟ, ΨΑΡΑ, ΚΑΣΟ, ΥΔΡΑ ΚΑΙ ΣΠΕΤΣΕΣ ΤΙΜΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1921
Για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά από της ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους το 1827 τα ιστορικά νησιά Ύδρα, Σπέτσες, Χίος, Ψαρά και Κάσος θα τιμηθούν για την προσφορά τους στην Ελλάδα, επίσημα από την πολιτεία και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η βράβευση θα γίνει πιθανότατα  στις 21 Νοεμβρίου 2016, ημέρα της εορτής των Ενόπλων μας Δυνάμεων.......


Το υπουργείο ενέκρινε την πρόταση που του υπέβαλλε το  Δίκτυο  Μικρών Νησιών Ελλάδας για την απονομή τιμητικής διάκρισης σε νησιά και σημαίες που έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, με συγκεκριμένη αναφορά  στα Ψαρά, τη Χίο, την Κάσος, τις  Σπέτσες και την Ύδρα.

Ένα ευχαριστώ

«Είμαι Υδραίος στην καταγωγή και έχω το παράπονο ότι η Ελλάδα δεν έχει πει επίσημα ούτε ένα ευχαριστώ σε αυτά τα νησιά, μόνο πίνακες ζωγραφικής και στεφάνια σε γιορτές έχουμε δει», δηλώνει στον «π» ο πρόεδρος του Δικτύου  Ελευθέριος Κεχαγιόγλου.

«Καταθέσαμε την πρόταση, το υπουργείο μας ενημέρωσε ότι την ενέκρινε και θα εκδώσουμε σχετικό  δελτίο τύπου. Ως ημερομηνία προτείνουμε την 21 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων και ως χώρο τελετής  το ιστορικό πλοίο Αβέρωφ, το Ιστορικό Μουσείο στην οδό Σταδίου, ή κάποιο άλλο χώρο που θα επιλέξει το υπουργείο. Έχουμε προτείνει να συμπεριληφθούν επίσης η Σάμος, το Καστελόριζο και η Κρήτη.  Είναι ένα ευχαριστώ, μια τιμή, μια αναγνώριση που μας οφείλεται».

Ψαριανή Αδελφότητα

Στην κατάρτιση και υποβολή της πρότασης συμμετείχε ως μέλος του Δικτύου  και η  Αδελφότητα των Ψαριανών της Αθήνας, την οποία εκπροσωπεί ο πρόεδρος της  Ανδρέας Καραγιώργης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου