Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ερώτηση Μηταράκη για το... χρυσωρυχείο της ΒΙΑΛ

Ζήτησε κατάθεση εγγράφων για την κάλυψη του κόστους αγοράς της ΒΙΑΛ από το Δήμο Χίου

Σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης για το μεταναστευτικό, ο Ν. Μηταράκης κατέθεσε προς τον Γ. Μουζάλα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων αναφορικά με την κάλυψη κόστους αγοράς της ΒΙΑΛ από το Δήμο Χίου. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Προς:
 Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κουρουμπλή
 Αναπλ. Υπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλα

Θέμα: «Κάλυψη κόστους αγοράς ΒΙΑΛ από το Δήμο Χίου»
Ο Δήμος Χίου, προκειμένου να δημιουργηθεί το κέντρο πρώτης υποδοχής στη ΒΙΑΛ, προχώρησε στην αγορά του χώρου. Μάλιστα εντός του προηγούμενου μήνα, ο Δήμος προχώρησε και σε υπογραφή σχετικής δανειακής σύμβασης με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τη χρηματοδότηση της εν λόγω αγοράς.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης της υπ’ αρίθμ. 1258/13-09-2016 επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι «ο Δήμος αγόρασε τη ΒΙΑΛ με λεφτά που έδωσαν τα Υπουργεία».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιο είναι το συνολικό κόστος αγοράς του χώρου της ΒΙΑΛ;
2. Έχει εκταμιευθεί από την Κεντρική Κυβέρνηση κάποιο ποσό για τον εν λόγω σκοπό; Υπάρχουν υπόλοιπα προς εκταμίευση; Αν ναι, να κατατεθούν οι σχετικές αποφάσεις.
3. Έχουν εγκριθεί ή/και εκταμιευθεί από την Κεντρική Κυβέρνηση για τη Χίο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα άλλα κονδύλια; Αν ναι, να κατατεθούν οι σχετικές αποφάσεις;

Ο Ερωτών Βουλευτής,
Νότης Μηταράκης

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου