Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Τον έψαχναν από το 2013... τον τσίμπησαν το Σάββατο

Συνελήφθη το Σάββατο από λιμενικούς 46χρονος Τούρκος διακινητής που κρίθηκε προφυλακιστέος
Μετά από συστηματική έρευνα του Λιμεναρχείου Χίου συνελήφθη 46χρονος Τούρκος ο οποίος από το 2013 σχετίζονταν με υποθέσεις παράνομης μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα απέναντι παράλια στη Χίο και εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψής του...........
Την συγκεκριμένη "επαγγελματική δραστηριότητα" όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, όχι μόνο δεν περιόρισε αλλά την εξέλιξε επεκτείνοντας τη μεταφορά από την Τουρκία στη Χίο και από εδώ στον Πειραιά. Συγκεκριμένα στις 8 του Σεπτέμβρη λιμενικοί εντόπισαν στο πλοίο της γραμμής 3 Σύρους πρόσφυγες με πλαστά Γαλλικά διαβατήρια, τα οποία μετά από έρευνα στο πρακτορείο που εξέδωσε τα εισιτηρία τους (από το υλικό των καμερών) διαπιστώθηκε ότι είχε αγοράσει ο 46χρονος Τούρκος, o οποίος τους είχε προμηθεύσει και τα πλαστά διαβατήρια.
Οι λιμενικοί διαπίσωσαν ότι επρόκειτο για το ίδιο άτομο που εμπλέκονταν στις υποθέσεις του 2013. Ακολούθησε έρευνα - γιατί ο εν λόγω... επαγγελματίας μεταφορέας-ήταν τακτικός επισκέπτης στο νησί μας και τελικά εντοπίστηκε στο λιμάνι το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, λίγο αφότου είχε επισκεφθεί πάλι πρακτορείο έκδοσης εισιτηρίων. Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος (οδηγήθηκε στις φυλακές Χίου) και ορίστηκε δικάσιμος για το Δεκέμβρη.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου