Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Υπό τη σκιά των γεγονότων στη Μυτιλήνη η συνεδρίαση του Δ.Σ.

Στον απόηχο των δυσάρεστων εξελίξεων της Μυτιλήνης χθες το βράδυ που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί σε σημαντικό βαθμό το Hot Spot της Μόριας, συνεδριάζει στις 20.00 με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό και τις εξελίξεις του, το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου......


Στη συνεδρίαση, η θεματολογία της οποίας προς το παρών δείχνει αρκετά γενικευμένη αν συνυπολογίσουμε ότι το θέμα αφορά το προσφυγικό στο σύνολό του, ο Δήμος Χίου αναμένεται να αναφερθεί στις πρόσφατες εξελίξεις από την επίσκεψη Μουζάλα και τα όσα κατατέθηκαν σε αυτήν, παράλληλα με τον προβληματισμό από τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης στο νησί, που στάθηκαν αφορμή για να ξεφύγει για άλλη μια φορά η κατάσταση. 

Από την πλευρά του Δήμου, ο Μαν. Βουρνούς προφανώς θα επαναδιατυπώσει την αναγκαιότητα της άμεσης μεταφοράς των δομών Σούδας και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σε άλλο προτεινόμενο χώρο, ενώ ευθύνες θα επιρρίψει στην κυβέρνηση για την αδράνεια που επιδεικνύει στο ζήτημα, καθώς και σε εκείνο των άμεσων ενεργειών που πρέπει να προκύψουν με κάθε τρόπο. 

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση θα καυτηριάσει για άλλη μια φορά το ρόλο και την λειτουργία των Μ.Κ.Ο. και της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. αναφορικά με την σχέση τους με την Μονομετοχική του Δήμου και πιθανά δεν θα συμφωνήσει στην δημιουργία νέας δομής στο νησί, ακόμη και για την προσωρινή κράτηση των προσφύγων και μεταναστών. 

Σε κάθε περίπτωση τα επεισόδια και η συνθήκες "πολέμου" στη Μυτιλήνη χθες το βράδυ, θέτουν σε άλλο πλαίσιο την σημερινή συζήτηση, στην οποία προφανώς και θα συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των κατοίκων Χαλκειούς και Ζυφιά, ίσως και του Κάστρου, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που βιώνουν. 


Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου