Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Πιο κοντά στο ΕΣΠΑ ο βρεφονηπιακός σταθμός στο Χαλκειός

Χάνεται η ευκαιρία για Βαρβάσι και Καλουτά;
Η πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ για έργα αναβάθμισης υποδομών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και για την  προμήθεια εξοπλισμού για τη βελτίωση της λειτουργίας τους, βρίσκει το Δήμο Χίου να είναι έτοιμος να καταθέσει το αίτημα για χρηματοδότηση του έργου μετεγκατάστασης του βρεφονηπιακού σταθμού Βερβεράτου στο πρώην δημοτικό σχολείο Χαλκειούς......

«Από πλευράς ωριμότητας είμαστε πολύ κοντά για να καταθέσουμε πρόταση στα χρονικά πλαίσια που θέτει η πρόσκληση της περιφέρειας», ανέφερε στην «Α» ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Παντελής Καμπούρης.
Όπως είπε, πρόκειται για ένα έργο που είναι της τάξεως των 200.000 ευρώ και εκτός της κτηριακής αναβάθμισης, όταν ολοκληρωθεί, θα εξασφαλίσει το χώρο που απαιτείται ακόμη και για τον 3πλασιασμό των παιδιών που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή (σήμερα εξυπηρετεί 26 παιδιά).
Αξίζει να αναφερθεί ότι στα πλάνα του Νομικού Προσώπου ήταν επίσης  η ένταξη δύο ακόμη έργων – η  επέκταση του σταθμού στην οδό Καλουτά και η προσθήκη ορόφου στον σταθμό του Βαρβασίου-  όμως στερούνται των μελετών που χρειάζονται για να διεκδικήσουν μια θέση στη συγκεκριμένη πρόσκληση του ΕΣΠΑ, που συνολικά για όλη την περιφέρεια διατίθεται 1,5 εκ. ευρώ.
Ειδικά για την προσθήκη ορόφου στο σταθμό Βαρβασίου (όπου υπάρχει ήδη προμελέτη του έργου) ο κ. Καμπούρης απέδωσε την αδυναμία ολοκλήρωσης των μελετών ώστε να κατατεθεί εγκαίρως στο πρόγραμμα η πρόταση,  στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ανάθεσης μελετών, που τέθηκε σε ισχύ από τις 8/8/2016.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου