Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Αποτυπώνοντας τον «πλούτο» της Χιακής Φύσης

Ο ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟ
Η φωτογραφική Λέσχη Χίου σε συνεργασία με τον  Chios Nature διοργανώνει μια σειρά από δραστηριότητες  με στόχο να έρθει η Χιακή κοινωνία σε άμεση επαφή με τη φύση μέσω της καταπληκτικής δουλειάς του Χρήστου Βλάχου, πολυβραβευμένου φωτογράφου φύσης......


Έτσι λοιπόν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο κτίριο Β΄ της Βιβλιοθήκης «Κοραής»(ώρα 20:30)  ο Χρήστος Βλάχος θα παρουσιάσει υλικό από τις φωτογραφικές του περιπλανήσεις για όλους τους φίλους της Χιακής Φύσης.  Ο κ. Βλάχος θα βρίσκεται στο νησί μας από το Σάββατο αποκαλύπτοντας σε όλους τους ενδιαφερόμενους πληροφορίες για την δουλειά του αλλά και τις εμπειρίες του.  

Το πρωί της Κυριακής ο Χρήστος Βλάχος θα  βγει στο πεδίο, επικεφαλής  μικρής ομάδας μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου  και όχι μονο, ώστε να κάνουν βόλτα και να φωτογραφήσουν παρέα

ό τι ενδιαφέρον θέμα ανακαλύψουν.  Οι αρχές του Οκτωβρίου άλλωστε , ενδείκνυνται για τα μεταναστευτικά πουλιά, θέμα που είναι και η ειδικότητα του καταξιωμένου φωτογράφου.  Έχοντας πραγματοποιήσει 4 τέτοιες εξορμήσεις, την επομένη θα συναντηθούν οι ομάδες για να ανταλλάξουν απόψεις και να αξιολογήσουν παρέα τη δουλειά τους.  Θα συζητήσουν πιθανές βελτιώσεις αλλά και  την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του εξοπλισμού που διαθέτει ο καθένας.     Ο Χρήστος Βλάχος θα παραμείνει στη Χλιο τέσσερις συνολικά ημέρες και θα αξιοποιήσει μέρος του ελέυθερου χρόνου του στον εμπλουτισμό του προσωπικού του αρχείου με Χιώτικα καρέ.

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος του Chios Nature Άννα Καρυστινού «Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που μόλις πέρασε, πιστεύουμε ότι ένας μηχανισμός στήριξης της τοπικής κοινωνίας είναι να βοηθήσουμε μέσα από την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού (όπως την παρατήρηση των πουλιών) να επεκταθεί η τουριστική περίοδος του νησιού».

Ο Chios Nature ιδρύθηκε το 2005 και η Φωτογραφική Λέσχη Χίου το 2009.  Για επτά συνεχόμενα χρόνια οι δυο οργανισμοί συνεργάζονται, αναδεικνύοντας τη φύση της Χίου με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα χλωρίδας και πανίδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου