Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ιστορική αναδρομή στον Ποταμό Παρθένη που χάνεται

Επιτόπια εκδήλωση την Παρασκευή το πρωί της Εφορείας Αρχαιοτήτων
Η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς,  με ένα αφιέρωμα στον ποταμό Παρθένη, ένα δώρο ζωής για την πόλη της Χίου, που χάνεται......
Σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης και το 3ο Γενικό Λύκειο Χίου, θα υλοποιηθεί δράση την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί,  με αφετηρία το ναό του Αγίου Γεωργίου Καταδότη. Ομάδα αρχαιολόγων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χίου βαδίζοντας στις όχθες του ποταμού Παρθένη, σε μια ιστορική αναδρομή, θα μιλήσει για τα μνημεία που είχαν ιδρυθεί στις όχθες του και θα ξεναγήσει στα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Στη συνέχεια θα συζητηθεί η οικολογική διάσταση του έργου της κατασκευής παρακαμπτήριας οδού της πόλης Χίου που υλοποιείται σήμερα, καθώς και οι επιπτώσεις του έργου στο φυσικό περιβάλλον και στο πολιτιστικό τοπίο της Χίου.
Τη δράση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορίας, κατά το τριήμερο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017) είναι ελεύθερη για το κοινό.
Σημειώνεται ότι το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένο στις «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ», παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες με σκοπό μια διαφορετική αφήγηση της ιστορίας που θα θέσει προβληματισμούς και θ’ ανοίξει συζητήσεις για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και το μέλλον τους.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου