Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Σπάρτη: Συνελήφθη 54χρονος για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Στο σπίτι του βρέθηκαν αντικείμενα ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων κυρίως και μια εκκλησιαστική εικόνα – Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται....
 
Πάνω από 10 αρχαία αντικείμενα, τα περισσότερα ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, κατείχε ένας 54χρονος, που συνέλαβαν οι αστυνομικοί στη Σπάρτη για παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία αρχαιοτήτων. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 54χρονου βρέθηκαν τρία γυναικεία ειδώλια, ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, δύο αγγεία ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, δύο πήλινα μυροδοχεία ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, δύο πήλινα λυχνάρια, εκ των οποίων το ένα με ανάγλυφη παράσταση του Ηρακλή, ένα πήλινο σφαιρικό αντικείμενο ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, καθώς και μία εκκλησιαστική εικόνα.


Τα αντικείμενα αλλά και η εκκλησιαστική εικόνα εκτιμήθηκαν από αρχαιολόγο, που έκρινε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου