Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Τεχεράνη: «Ψυχολογικός πόλεμος» η επαναφορά αμερικανικών κυρώσεων

Tην ώρα που οι ΗΠΑ επιβάλλουν εκ νέου στην Τεχεράνη τις κυρώσεις που είχαν άρει, το Ιράν σημειώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με τις άλλες χώρες που έχουν υπογράψει την πυρηνική συμφωνία.....

Το Ιράν είναι σε συνεχή επαφή με τις άλλες χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης το 2015, την ώρα που οι ΗΠΑ επιβάλλουν εκ νέου στην Τεχεράνη τις κυρώσεις που είχαν άρει βάσει αυτής της συμφωνίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί.

«Βρισκόμαστε σε τακτική επαφή με τους άλλους που έχουν υπογράψει την πυρηνική συμφωνία (...) η δημιουργία ενός μηχανισμού για να συνεχίσουμε το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί χρόνο», σημείωσε ο Κασεμί σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τεχεράνη.

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις στον ζωτικής σημασίας πετρελαϊκό τομέα του Ιράν εντάσσονται στα πλαίσια ενός ψυχολογικού πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη, αλλά θα αποτύχουν, πρόσθεσε ο ίδιος σε δηλώσεις του που επικαλέστηκε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «είναι εθισμένη στην επιβολή κυρώσεων (...) οι οικονομικές πιέσεις στο Ιράν από την Αμερική είναι ανώφελες και εντάσσονται στα πλαίσια ενός ψυχολογικού πολέμου κατά της Τεχεράνης», σημείωσε ο Κασεμί.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου