Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Τα δύο σενάρια για το νέο επίδομα θέρμανσης

Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα σε κάθε περιοχή
Aυξημένα θα είναι τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης που θα λάβουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα για την περίοδο από 15-10-2018 έως 30-4-2019, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή. Το βασικό ποσό του επιδόματος θα αυξηθεί κατά ένα ποσοστό μεταξύ του 20% και του 60%. Τα αυξημένα ποσά του επιδόματος θα καταβληθούν από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 2019.....


Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει αυτή τη στιγμή η ισχύουσα νομοθεσία αλλά και με βάση τις αλλαγές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση:

Το ποσό του επιδόματος, το οποίο ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 0,125 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζεται, θα αυξηθεί στα επίπεδα των 0,15 - 0,20 ευρώ. 

Το ύψος του συνολικού ποσού του επιδόματος θα εξακολουθεί να διαμορφώνεται για κάθε δικαιούχο ανάλογα με την Κλιματική Γεωγραφική Ζώνη στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία του. 

Συγκεκριμένα, θα εξακολουθεί να προβλέπεται διαχωρισμός της επικράτειας της χώρας σε 4 μεγάλες Κλιματικές Γεωγραφικές Ζώνες, σε κάθε μία από τις οποίες θα ισχύει διαφορετικό ανώτατο όριο επιδοτούμενων λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο κύριας κατοικίας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου