Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Κυπριακό: Εθνικό Συμβούλιο για τους όρους αναφοράς

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τη συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί....

Oι όροι αναφοράς, επί των οποίων ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αναμένει συμφωνία από τα δύο μέρη στην Κύπρο πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, αναμένεται να απασχολήσουν το Εθνικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει αυτή την ώρα στη Λευκωσία υπό τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως δήλωσε σήμερα στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τη συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στις 26 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, θα αναφερθεί και στις επαφές του με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, στις 31 Οκτωβρίου, αλλά και για τις διαφαινόμενες προοπτικές.

«Προς το παρόν, το ζητούμενο είναι να διαμορφωθούν οι όροι αναφοράς» προτού μπορέσουν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, συμπλήρωσε ο κ. Προδρόμου.

Δήλωσε τέλος ότι δεν αναμένεται να συζητηθεί σήμερα το θέμα της αποκέντρωσης εξουσιών, το οποίο τέθηκε στις προηγούμενες συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου, δεδομένης και της αντίδρασης που προβάλλεται από την πλευρά των πολιτικών κομμάτων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται νέα συζήτηση.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου