Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 619,44 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,10%
Eλαφρά ανοδικά κινείται η Αθήνα, διακινώντας χαμηλούς τζίρους, αν και τα νέα απο το μέτωπο των δανείων είναι ενθαρρυντικά. Κι αυτή ακριβώς η νωθρή αντίδραση της αγοράς απέναντι στις καλές ειδήσεις υποδεικνύει την ζημιά που έχει προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα σε ότι αφορά τις τράπεζες.....


Το αγοραστικό ενδιάφερον είναι χαμηλό, ενώ θα έπρεπε να αυξάνει ύστερα απο τις προσπάθειες μείωσης των προβληματικών δανείων. Το ΤΧΣ και η Τράπεζα της Ελλάδος επεξεργάζονται σχέδια μείωσης, οι τράπεζες προχωρούν στην μείωση, αλλά το ενδιαφέρον παραμένει χαμηλό.

Κανείς δεν πιστεύει στην ελληνική αγορά και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η προβληματική εταιρική διακύβερνηση σε τράπεζες και εταιρείες, με τα όσα έχουν συμβεί την τελευταία περίοδο. 

Το μοναδικό στοιχείο που θα μπορούσε να κινητοποιήσει την αγορά είναι τα αποτελέσματα του 9μηνου όπου θα υπάρχει η απτή πραγματικότητα των ισολογισμών. Αυτό είναι και το trade απο εδω και στο εξής.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 619,44 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,10%. Η μετοχή της Alpha bank κερδίζει 0,48% φθάνοντας στα 1,25 ευρώ. Οριακή η άνοδος στην μετοχή της Εθνικής στα 1,369 ευρώ. Με κέρδη 1,08% η μετοχή της Eurobank στα 0,5155 ευρώ. Με πτώση 0,93% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,07 ευρώ. Δίχως συναλλαγές η Coca- cola στα 26,34 ευρώ. Οριακή η πτώση σε ΟΤΕ στα 9,805 ευρώ. Αμετάβλητος ο ΟΠΑΠ στα 8,37 ευρώ. Κέρδη 1,56% η μετοχή της ΔΕΗ με 46 μόλις τεμάχια.Η αξία των συναλλαγών μόλις που φθάνει το 1,3 εκατ. ευρώ. 

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου