Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Απεργούν την Τετάρτη και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Στην είσοδο της Απλωταριάς θα βρεθούν την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, στη συγκέντρωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, τους οποίους προτρέπει το σωματείο τους σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που θα γίνει την ίδια ημέρα και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας – μεταξύ άλλων - άμεση στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων......


Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το ΣΕΣΝΟΧ αναφέρει:

"Το ΣΕΣΝΟΧ αντιδρώντας στις ασκούμενες πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 14 του Νοέμβρη 2018.

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων πρωτογενών πλεονασμάτων (3,5% του ΑΕΠ ως το 2022 και 2,2% ως το 2060) προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού και παράλληλα σημαντική μείωση των φόρων για τους έχοντες και κατέχοντες.



Η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν έχει τέλος

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις συνεχίζει την οικονομική αφαίμαξη με τη νέα φορολογική επιδρομή, που κλιμακώνεται με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα απέκλεισε εντελώς κάθε αύξηση στους μισθούς, καθώς και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, λόγω μη ύπαρξης χρημάτων την ώρα που η φορολογία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αγγίζει μόλις το 5%, και επιπλέων κάθε χρόνο δίνουμε σχεδόν 4 δις στο ΝΑΤΟ.

Η δημόσια υγεία και πρόνοια, καθώς και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας βρίσκονται στην δίνη των ανελέητων δημοσιονομικών περικοπών. Η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, η κακοδιοίκηση, οι πολιτικές χειραγώγησης και οι πελατειακές σχέσεις είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ στα όρια της κατάρρευσης.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις προσωπικού, οι χαμηλές αμοιβές, η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, η αμφισβήτηση με στόχο την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, που διευρύνονται, είναι η καθημερινότητα των λειτουργών της υγείας-πρόνοιας.

Η κυβέρνηση ωραιοποιώντας επικοινωνιακά μια τραγική κατάσταση, εμφανίζεται στα λόγια ως υπερασπιστής της δημόσιας δωρεάν υγείας και την ίδια στιγμή με τις πολιτικές της ωθεί τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Αποκρύπτει εντέχνως ότι η ανάπτυξη, δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτεί φθηνούς εργαζόμενους, με ανεπαρκείς κρατικές παροχές υγείας.

Με την περιβόητη υπηρεσιακή αξιολόγηση η κυβέρνηση δεν επιδιώκει την αναβάθμιση της ποιότητας των Δημόσιων Υπηρεσιών αλλά την κατηγοριοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων για να εφαρμοστούν οι δυσμενείς μνημονιακές υπηρεσιακές και μισθολογικές μεταβολές. Η απαράδεκτη τροπολογία Γεροβασίλη, προκειμένου να επιβάλει με κάθε τρόπο την αξιολόγηση στο Δημόσιο, ερήμην των εργαζομένων, απειλώντας με αποκλεισμό από θέσεις ευθύνης τους προϊσταμένους όλων των βαθμίδων, επισκιάζει ακόμη και το 15%, σε υποχρεωτική κακή βαθμολογία, του Ν. 4250 του Κ. Μητσοτάκη.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

Συμμετέχουμε δυναμικά στην 24ωρη Απεργία και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεση στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά για όλους.
Επαρκή στελέχωση και κρατική χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας.
Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
Επανασύσταση των οργανικών θέσεων στις υποστηρικτικές ειδικότητες και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.
Όχι στην Αξιολόγηση που συνδέεται με την περικοπή μισθού, την κινητικότητα και τις απολύσεις. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη και όλων των προηγούμενων νόμων. Συνέχιση της απεργίας – αποχής.
Επαναφορά των 7:30 ωρών εργασίας στο δημόσιο τομέα.
Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
Σας καλούμε να δώσετε βροντερό παρών την Τετάρτη 14/11/2018 στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ              

ΛΑΜΠΑΔΟΧΥΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ          ΚΟΥΒΑΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑ"

πηγή:www.alithia.gr/politiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου