Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στη Βρετανία – Μικρή ενίσχυση για στερλίνα

Άνοδος 0,4%  για τη στερλίνα έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία στο 1,283 - Σε θετικό πρόσημο βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά από χθες τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο....

Σε θετικό πρόσημο βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά από χθες τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,7% στις 360,89 μονάδες με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες σε θετικό έδαφος.

Στο Λονδίνο ο FTSΕ 100 με άνοδο 0,67%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,62%, o γαλλικός CAC40 στο +0,79%, o FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,50%, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη κερδίζει 0,34%.

Οι αγορές μένουν συντονισμένες με τις εξελίξεις στο brexit, εν μέσω αυξημένων φόβων ότι η χώρα μπορεί να αποχωρήσει από την ΕΕ ακόμα και χωρίς συμφωνία.

Η βρετανική λίρα είχε χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια έναντι του ευρώ από τον Οκτώβριο του 2016, στον απόηχο σειράς παραιτήσεων υπουργών από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι.

Νωρίτερα, η στερλίνα ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία στο 1,283.

Στην Ασία, ο ευρύτερος MSCI για τις περιοχές Ασίας – Ειρηνικού, πλην Ιαπωνίας, ενισχύθηκε κατά 0,3%. Τα μέτρια κέρδη είναι απόρροια των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών Nvidia Corp, που συμπαρέσυρε τον τεχνολογικό κλάδο στη Wall Street.

Πηγή: www.newmoney.gr 

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου