Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Νέα διοίκηση στην πολύπαθη Ένωση Γονέων Χίου

Ήταν μικρή η συμμετοχή αλλά έγιναν όλα νόμιμα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η νέα διοίκηση
Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Χίου έπειτα από τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου......



Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Μιχάλης Πουλάδας ( 6ο Δημοτικό Σχ. Χίου )

Αντιπρόεδρος : Σοφία Μανωλάκη ( 4ο Δημοτικό Σχ. Χίου )      

Γενικός Γραμματέας : Νικόλαος Νικολαϊδης ( 2ο Γυμνάσιο Χίου )

Ταμίας : Αλεξάνδρα Καλαφάτη ( Γυμνάσιο Κάμπου )

Ειδικός Γραμματέας : Σταμάτης Σαραντινός  ( Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων )

Μέλος : Γιώργος Γιαννάς ( 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου )

Μέλος : Θεοδώρα Χαβιάρα ( Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων )

Αναπληρωματικά μέλη : Φιαμέγκου Μαρία ( 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου ) ,

Βαμβούρης Θεόδωρος ( 8ο Δημοτικό Σχ. Χίου )

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων αναφέρει:

«Μετά από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετικά με τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης και προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου σας γνωρίζουμε τα κάτωθι :

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία , σε περίπτωση παραίτησης μελών ΔΣ συλλόγου και μη συμπλήρωσης απαρτίας από τα εναπομείναντα μέλη προκηρύσσονται εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ . Με δεδομένη την χρησιμότητα της Ένωσης για το καλό των παιδιών μας και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει σε θέματα μόρφωσης και όχι μόνο , θεωρούμε ότι έπρεπε άμεσα να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για ανάδειξη ΔΣ ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση όπου απαιτείται .

Η πρόσκληση  για τη Γενική συνέλευση έγινε 15 ημέρες πριν με ανακοίνωση στα τοπικά μέσα , όπως προβλέπεται στο καταστατικό . Εκτός της δημοσιοποίησης στάλθηκαν και email σε όσους τα είχαν δηλώσει σε προηγούμενες συναντήσεις .

Η Γενική Συνέλευση έγινε με απόλυτη εφαρμογή του καταστατικού της Ένωσης . Ελέγχτηκε η νομιμότητα των εκπροσώπων από το προεδρείο της Γ.Σ. ( με προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων ) και υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός  συμμετεχόντων ( με βάση τα ταμειακά ενήμερα μέλη που πρόεκυψαν από το βιβλίο Ταμείου )

    Στο σημείο αυτό είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. βρέθηκαν στο χώρο 5-6 άτομα που δήλωναν γονείς μαθητών χωρίς όμως να δηλώσουν αν εκπροσωπούν επισήμως κάποια σχολεία ως μέλη συλλόγων. Αφού εξέθεσαν τις απόψεις τους διακόπτοντας αρκετές φορές τη διαδικασία , τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν για να αρχίσει η εκλογική διαδικασία .

Η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη , αλλά ανατρέχοντας σε παλαιότερες εκλογές μέσω των πρακτικών των Γ.Σ. ( κυρίως  τα τελευταία χρόνια ) διαπιστώσαμε ότι με παρόμοιες ή και λιγότερες συμμετοχές η Ένωση παρέμενε ενεργή , όπως επιβάλλεται . Προκαλεί εντύπωση η αδικαιολόγητη και ξαφνική επίθεση που δέχτηκε μέσω δημοσιευμάτων η όλη διαδικασία και κατ’ επέκταση το νεοεκλεγέν ΔΣ πριν καν αναλάβει καθήκοντα .

Με πραγματικά καλή διάθεση προς όλους και αντιλαμβανόμενοι ότι η Ένωση πρέπει να εκπροσωπεί το μέγιστο δυνατό αριθμό γονέων σε όλες τις βαθμίδες , θέτουμε ως πρωταρχικό στόχο στην  επόμενη Γενική Συνέλευση να υπάρχει αρκετά μεγαλύτερη συμμετοχή . Για αυτό το λόγο καλούμε όσους Συλλόγους Γονέων  δεν έχουν πραγματοποιήσει Γενικές Συνελεύσεις , να το κάνουν , ώστε να εκλέξουν με νόμιμο τρόπο εκπροσώπους και όλοι μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ένωσης .

Παραμένουμε στη διάθεσή οποιουδήποτε για καλοπροαίρετη συζήτηση και ελπίζουμε στη συνεργασία όλων για το καλό των παιδιών μας».

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου