Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Και τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην αυριανή απεργία

Ανακοίνωση Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου
Άτομα με αναπηρία, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα δικά μας χέρια.....


Δεν πιστεύουμε στα παραμύθια της Κυβέρνησης. Δεν περιμένουμε να μας σώσει κανείς, πολύ περισσότερο αυτοί που μέχρι χθες μας ρήμαζαν τη ζωή και τώρα παριστάνουν τους σωτήρες!!!

Η ζωή μας, τα δικαιώματα και οι σύγχρονες ανάγκες μας δεν συμβιβάζονται με τη λεγόμενη «κανονικότητά» τους, την «ανάπτυξή» τους, που αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι είναι για τα κέρδη των λίγων. Μόλις πρόσφατα βγήκε εγκύκλιος για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων για τους βαριά ανάπηρους! Πριν λίγο καιρό, με τον πιο επίσημο τρόπο, ομολόγησαν ότι η λεγόμενη «λειτουργικότητα» (οικογενειακή κατάσταση κτλ.), θα είναι το φαρμακερό κριτήριο – για το κόψιμο των θεραπειών, των επιδομάτων και των συντάξεων των παιδιών, των ανθρώπων με αναπηρία. Ενώ στα ΚΕΠΑ συνεχίζεται η σφαγή. Με το νόμο Κατρούγκαλου, από 1/1/2019 οι αναπηρικές συντάξεις θα γίνουν φιλοδώρημα! Ταυτόχρονα, είναι σε ισχύ πάνω από 700 εφαρμοστικοί – μνημονιακοί νόμοι, ενώ πολλοί θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από 1/1/2019. Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων πρωτογενών πλεονασμάτων χτίζονται στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, ενώ παράλληλα προβλέπεται σημαντική μείωση των φόρων για τους έχοντες και κατέχοντες. Ούτε συζήτηση δεν γίνεται για την κατάργηση ενός αντιλαϊκού νόμου ενώ έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060!

Στα νησιά μας, ακόμα συζητάμε για το αυτονόητο της πρόσβασης: στα Σχολεία, στα δημόσια κτίρια, στην πόλη, στα μνημεία, στα αξιοθέατα και τις παραλίες. Ακόμα συζητάμε για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, για τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία. Για την Ειδική Αγωγή, που κάθε χρόνο βρίσκεται με τραγικές ελλείψεις σε ειδικότητες. Για την ανεργία. Όλα αυτά προσκρούουν στο ότι δεν είναι κερδοφόρα επένδυση η προστασία των ΑμεΑ, η πρόληψη, η περίθαλψη, η ασφάλιση, η δουλειά. Αντιμετωπίζουν τον ανάπηρο ως κόστος, όταν διεκδικεί τα δικαιώματά του, γιατί τον θέλουν πελάτη για τις επιχειρήσεις τους. Ακόμα και όταν συζητάνε την καθυστέρηση εφαρμογής ενός μέτρου, όπως η περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, ψάχνουν το πώς θα μας τα πάρουν από άλλη μεριά. Με τα όποια «ισοδύναμα», μας δίνουν ένα μας παίρνουν δέκα όπως κάνουν με τα ψίχουλα του λεγόμενου «μεταφορικού ισοδύναμου».

Δεν θα σταματήσουν να μας τσαλαπατούν, αν δεν τους σταματήσουμε. Γι’ αυτά τα κέρδη είναι ικανοί και σε πολέμους να μας μπλέξουν!

Δεν ζητιανεύουμε - δεν αρκούμαστε στα ψίχουλα! Με τους εργαζόμενους, και όσους υποφέρουν πάμε μπροστά με τις ανάγκες μας! Οργανώνουμε τον αγώνα μας!

Καλούμε όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους μας στο Αιγαίο να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία με συνεδρίαση των ΔΣ. Να πάρουν μέτρα για τη συμμετοχή και την επιτυχία της παρουσίας μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 του Νοέμβρη! Έχουμε τη δική μας θέση στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλούν οι αγωνιστικοί φορείς, τα Σωματεία, που συγκρούονται με αυτή την πολιτική. Που δεν συμβιβάζονται και δεν έχουν στηρίξει τις αντιαναπηρικές – αντιλαϊκές πολιτικές με μνημονιακές δεσμεύσεις, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής.

Έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει: Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και όλων των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων.

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν οι περικοπές από τις θεραπείες, τα επιδόματα, τις συντάξεις αναπηρίας.
Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€.
Μαζικές προσλήψεις γονιών και ΑΜΕΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
Μείωση κατά 50% όλων των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων των Α.μεΑ. με ποσοστό 67% και των συνοδών τους στα νησιά.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία , Πρόνοια, Ειδική Αγωγή.
Να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά και να καταργηθεί στα είδη λαϊκή κατανάλωσης.
Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, αλλά και ο ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση. Επιδότηση θέρμανσης για τα ΑμεΑ.
Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων από τα νησιά και τη χώρα με κλείσιμο των χοτ σποτς  και εργασιακή εξασφάλιση των εργαζόμενων.


*Στη Χίο η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 14/11/18 και ώρα 10.00π.μ. στην Είσοδο της Απλωταριάς.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου