Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Αγορές
Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη κατά 0,19% στις 11.704μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,24% στις 7.135 μονάδες.....


Οριακές διακυμάνσεις εμφανίζουν στη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να εστιάζουν τόσο στα εταιρικά αποτελέσματα, όσο και στα μακροοικονομικά μεγέθη των χωρών της Ευρωζώνης διατηρώντας παράλληλα την ανησυχία τους για τη μεταναστευτική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη κατά 0,19% στις 11.704μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,24% στις 7.135 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,41% στις 4.804 μονάδες, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 μειώνεται κατά 0,22% στις 9.341 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο κατά 0,52% στις 9.410 μονάδες.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει 163 εκατομμύρια στερλίνες ($203,5 εκατ.) στο πλαίσιο διακανονισμού για τις κατηγορίες που της απευθύνουν οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με ρωσικές συναλλαγές μετοχών που οδήγησαν σε αμφισβητήσιμες μεταφορές χρημάτων περίπου 10 δισ. δολαρίων σε offshore τραπεζικούς λογαριασμούς.

Παράλληλα, καλύτερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο χρήσης ο κολοσσός της μόδας H&M, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις σε μη "παραδοσιακές" χώρες-αγοραστές, αλλά και στο άνοιγμα εκατοντάδων νέων καταστημάτων.

Στο μέτωπο των μάκρο, οι γερμανικές πωλήσεις λιανικής μειώθηκαν απροσδόκητα τον Δεκέμβριο, σε μια πιθανή ένδειξη ότι η τρομοκρατική επίθεση στην αγορά του Βερολίνου τα Χριστούγεννα, κράτησε πολλούς καταναλωτές μακριά από τους τις αγορές.

Παράλληλα, η γαλλική οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε στο τέλος του 2016, βάζοντας την χώρα και την ευρύτερη ευρωζώνη σε μια σταθερή βάση στην αρχή του έτους. Η ισχυρότερη αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και μια απότομη ανάκαμψη των επιχειρηματικών επενδύσεων, βοήθησαν ώστε το γαλλικό ΑΕΠ να διαμορφωθεί υψηλότερα 0,4% σε τριμηνιαία βάση στο δ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Insee.

Βέβαια, η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών κρατών εξακολουθεί να προκαλεί νευρικότητα στις αγορές και στον επιχειρηματικό κόσμο.

Πηγή: www.newmoney.gr 

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου