Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ανωμερίτης: Κανένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων στο νηολόγιο της Μάλτας

Κάποιοι πρέπει να μάθουν ιστορία αλλά και να μάθουν από την αντίδραση εκείνων που έχουν τη δύναμη, τονίζει ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας.....


Αντιδράσεις στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα προκάλεσε  η αναγνώριση  από την κυβέρνηση της Μάλτας της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, Γιώργου Ανωμερίτη, με έντονη παρουσία ακόμη και σήμερα στα ναυτιλιακά δρώμενα, από το «Μέγαρο Μακεδονία», όπου έδωσε το παρών στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Όμιλο Τσάκου:

«Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αποδοκιμασία μας προς την κυβέρνηση της Μάλτας η οποία αναγνώρισε τα Σκόπια σαν Μακεδονία. Ο ναυτιλιακός χώρος  της γαλανόλευκης στέλνει ένα μήνυμα: Κανέναν πλοίο πλέον ελληνικών συμφερόντων στο νηολόγιο της Μάλτας. Κάποιοι πρέπει να μάθουν ιστορία αλλά και να μάθουν από την αντίδραση εκείνων που έχουν τη δύναμη», είπε στο protothema.gr.

Η ελληνόκτητος ναυτιλία διαχειρίζεται το 50% του στόλου της ΕΕ και στηρίζει εκτός από το ελληνικό και άλλα ευρωπαϊκά νηολόγιο με πρώτο εκείνο της Μάλτας. 

Δηλώσεις στο protothema.gr

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου