Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Σπείρα έκλεβε οχήματα και παραποιούσε τα στοιχεία τους

Σε κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία
Έκλεβαν φορτηγά να τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι είτε για να τα πουλήσουν.....

«Όργωναν» την κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία επί έξι μήνες τα μέλη μιας σπείρας Ελλήνων, για να εντοπίσουν φορτηγά τα οποία έκλεβαν και παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους, είτε για να τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι είτε για να τα πουλήσουν.

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνίασε οκτώ κλοπές φορτηγών και μια ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου από περιοχές της Πιερίας, της Πέλλας, της Θεσσαλονίκης και της Μαγνησίας, που οι τέσσερις δράστες ηλικίας 31, 29, 27 και 22 χρόνων είχαν διαπράξει από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως το Μάρτιο του 2016.

Το Ι.Χ. που εκλάπη αυτοκινήτου από περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οδηγούσε ο 22χρονος που είχε παραποιήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας με τη βοήθεια ενός 31χρονου, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα από τα κλεμμένα φορτηγά στο οποίο είχε βάλει κινητήρα άλλου οχήματος. Μάλιστα, ο 22χρονος χρησιμοποιούσε και ένα ακόμη κλεμμένο φορτηγό, τα στοιχεία του οποίου είχε παραποιήσει ένας 50χρονος που διατηρεί συνεργείο σε περιοχή της Θεσσαλίας.

Σε βάρος των τεσσάρων μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, στην οποία περιλαμβάνονται ο 50χρονος και ο 33χρονος οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πού κατέληξαν τα υπόλοιπα έξι φορτηγά.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου