Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Μερσεντές και... φιατάκια στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ώρα που η ΔΕΗ μεταφέρει γραμμές υψηλής τάσης στο... Καμπί

Το υπόμνημα  που υπογράφουν 15 πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων  Καμποχώρων, Μαστιχοχωρίων, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και ο πρόεδρος του επιμελητήριου Χίου, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο  στην συνεδρίαση της Παρασκευής και θα παραδοθεί στον υπουργό  Π. Κουρουμπλή κατά την διάρκεια της ωριαίας επίσκεψης του στην Χίο......

Στο υπόμνημα καταγράφονται οι αρνητικές  συνέπειες, που έχει  για τις περιοχές τους η λειτουργία του κέντρου καταγραφής και φιλοξενίας της π. ΒΙΑΛ ενώ ξεκαθαρίζεται ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν την δημιουργία νέου χώρου ούτε στο στρατόπεδο «ΚΑΜΠΙ» ούτε σε άλλο σημείο της περιοχής.
Οι πρόεδροι αρχικά ζήτησαν από τον Δήμαρχο να αποτελέσει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το υπόμνημα τους με τον Μανώλη Βουρνού να προτείνει την υιοθεσία του καθώς όπως ανέφερε οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αναφέρουν και άλλες παραμέτρους, συμπληρώνοντας ότι ήδη υπάρχει ομόφωνη απόφαση για την μη κατασκευή νέου hot spot σε κανένα σημείο του νησιού. Μάλιστα ο δήμαρχος Χίου, απαντώντας σε «πιέσεις» που του άσκησαν οι πρόεδροι σχετικά με την επίσκεψη Κουρουμπλή, τόνισε ότι η ανωτέρω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει παραδοθεί στον ίδιο τον πρωθυπουργό (που τον παρομοίασε ως μερσεντές) όποτε τι νόημα έχει να δοθεί κάτι αντίστοιχο σε ένα… .φιατάκι ( Κουρουμπλής)!
Την «κυβερνητική αδιαλλαξία» κατήγγειλε ο Στέλιος Καμπούρης , από την μείζονα μειοψηφία, ζητώντας από την δημοτική αρχή να σταθεί δίπλα σε κάθε δυναμική κινητοποίηση, ενώ ο Κυριάκος Αφενδούλης μετέφερε μια πληροφορία, περί εργασιών της ΔΕΗ έξω από το στρατόπεδο «Καμπί», προκαλώντας ανησυχία στους παρέδρους, ανησυχία που έσπευσε να ηρεμήσει ο Μανώλης Βουρνούς λέγοντας ότι η ΔΕΔΔΗΕ Χίου δια μέσω του διευθυντή της του μετέφερε ότι δεν γνωρίζει κάτι.

Λευκή ήταν η ψήφος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην υιοθεσία του υπομνήματος καθώς σύμφωνα με τον Μάρκο Σκούφαλο δεν επιρρίπτοντα ευθύνες στην κυβέρνηση, ενώ από την ψηφοφορία του θέματος απείχε η Ερμιόνη Φρεζούλη.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου